Karataş ve Nursaçan açıkladı! Müslümanlar üç aylarda bunları yapmalı

Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Necmettin Nursaçan Hoca üç ayları Müslümanların nasıl geçirmesi gerektiğini anlattı.

GİRİŞ 23.01.2023 16:13 GÜNCELLEME 23.01.2023 16:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini takvimi sonrasında üç ayların başlangıç tarihi belli oldu. Buna göre; Üç aylar, Receb ayıyla birlikte 23 Ocak 2023 Pazartesi günü (Bugün) başladı.

Peki Müslümanlar üç ayları nasıl geçirilmeli? Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Necmettin Nursaçan Hoca üç aylarla ilgili merak edilenleri açıkladı. 

"3 GÜN ORUÇ TUTARSAK 30 GÜN ORUÇ TUTMUŞ GİBİ OLUYORUZ"

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) mübarek üç aylarda ibadetlerini arttırdığını belirterek, üç aylarda okunacak duayı aktardı.

Karataş, üç aylarda "Allahumme baarik lenaa fi Recebe ve Şa'baan ve belliğnaa Ramazan" duasının okunabileceğini açıkladı.

Peygamber efendimizin üç aylarda genel sünnetleri olduğunu ifade eden Karataş, üç aylarda pazartesi ve perşembe günleri oruç tutulabileceğini ve her ay en az 13 oruç tutulabileceğini ifade etti. Karataş Hoca, şunları söyledi:

"Her aydan üç gün oruç tutulunca ne oluyor. Her biri bir haseneden 30 gün oruç tutmuş oluyor. Bir hasene 10 sevap demektir, 10 gün sayılır. Yani 3 gün oruç tutarsak Receb ayında 30 gün oruç tutmuş gibi oluyoruz. Şaban'da 3 gün tutarsak 30 gün oruç tutmuş gibi oluyoruz." dedi. 

ÜÇ AYLAR İBADETE YÖNELME AYLARI

Regaib Gecesi'nin Ramazan'a hazırlık açısından bir kapı olduğunu ifade eden Karataş, "Oruç ayıdır. Kaza orucu olanlar bol bol oruç tutacaklar bu aylarda. Tövbe ayıdır, tövbeye yöneleceğiz Regaip gecesinde, bir de muhasebe edeceğiz kendimizi." dedi.

Peygamberimiz'in Receb ayında oruç tutmaya ve kabir ziyaretlerine önem verdiğini belirten Karataş, üç ayların ibadete yönelme ayı olduğunu söyledi. 

"KANDİL GECELERİ MİLLETE HUZUR VE MUTLULUK GETİRİR"

Necmettin Nursaçan Hoca, kandil gecelerinin millete huzur ve mutluluk getirdiğini belirterek, bazı kişilerin kandil gecelerine karşı çıktığını bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu.

Nursaçan Hoca üç aylara ilişkin "Peygamberimiz Receb ayında nafile oruç tutmuş, Şaban ayında biraz fazla tutmuş, illa üç ay boyunca oruç tutun buyurmamış ama salihlerin adetlerindendir." dedi.  

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 21
  • KASIM HOCA 1 yıl önce Şikayet Et
    3 on olur 10 yüz olur 100 bi olur işiniz gücünüz kemiyet farklı bir fikir düşünce yorum yok mu sizde.Prof.olmussujuz ama ilmi bir derinliginiz yok malesef
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbim üç Ayları Hakkımızda Mubarek eyle Günahımı Günahlarımı Affeyle Cennet ülkemi necip milletimi Müslüman alemini koru kolla muhafaza eyle Ramazan ı Şerife çıkmamızı nasip eyle Amin İnşaALLAH
    Cevapla
  • TÜRKİYE 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC müslümanlara birlik beraberlik ülfet ihsan eylesin mübarek üç ayların hayırlara vesile olmasını yüce RABBİMDEN niyaz ediyorum
    Cevapla
  • Doğacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakkı yememeyi, faize para yatırmamayı öğrenmedikten sonra hepsi hikaye
    Cevapla
  • Şeker 1 yıl önce Şikayet Et
    Baltaya sap olmuş odun misali kişiler yorum yapmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi