Regaip kandilinde hangi dualar okunur? Regaip gecesi kaç rekat namaz kılınır?

İslam medeniyetinin en kıymetli gecelerinden biri olan Regaip kandili, Allah'ın merhametinin ve bereketinin kullarının üzerinde olduğu bir gecedir. Üç ayların ilk cuma günü idrak edilen Regaip kandilinde muhakkak Allah'ın rızasını kazanacak ibadetlere yer verilmedi, bol bol zikir çekilmesi tavsiye edilir. Peki Regaip kandilinde neler yapılmalı?

Regaip kandilinde hangi dualar okunur? Regaip gecesi kaç rekat namaz kılınır?
Regaip kandilinde hangi dualar okunur? Regaip gecesi kaç rekat namaz kılınır?
GİRİŞ 26.01.2023 09:37 GÜNCELLEME 26.01.2023 09:37

Regaip kandili, Kuran-ı Kerim'de kesin hükümle desteklenmemesinin yanında hadislerle ne denli kıymetli olduğu aktarılır. Regaip kandili, mübarek üç ayların ilk kandili olup günahların affedilmesi ve duaların kabul edilmesi için mümkün mertebe ibadetlerle geçirilmesi tavsiye edilir. Üç ayları karşılayan Regaip kandilinde özellikle kaza ve nafile namazların kılınması İslam alimleri tarafından tavsiye edilir. 

Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir?Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir?

Regaip Kandilinde Neler Yapılır?

Muhakkak ki tövbe istiğfar, zikir ve namaz Regaip kandilinde yapılması tavsiye edilen kıymetli ibadetlerin başında gelir. Allah'ın rahmetinin ve merhametinin kullarının üzerinde gani gani olduğu Regaip kandilinde mutlaka ibadetlere daha özen gösterilmesi önerilir. 

Regaip Kandilinde Çekilecek Zikirler:

  • La İlahe İllallah

  • La Havle ve la Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim

  • Allah-u Ekber

  • Tövbe Estafurullah 

  • Subhanallah 

Regaip Kandilinde Okunacak Dualar:

Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente.

Meali: Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den başka ibadete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı itirâf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları Sen’den başka affedecek yoktur.

Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym

Regaip Kandilinde Kaç Rekat Namaz Kılınır?

Regaip Kandilinde kılınan nafile namaz, 2-4-6 şeklinde kılınabildiği kadar kılınır. Regaip kandili namazı kılışı:

İlk rekata Euzu besmele ile başlanıp Subhaneke duası okunur. Ardından Fatiha Suresi, üç Kadir Suresi ve 12 defa da İhlas Suresi okunur. İkinci rekatta Subhaneke duasını okumadan Fatiha Suresi, üç Kadir Suresi ve 12 defa da İhlas Suresi okunur. Selam verilerek namaz bitirilir. 2'şer rekattan bu şekilde kılınabildiği kadar kılınır. Namazı bitirdikten sonra 70 defa şu dua okunur:

 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi