Sağlam olmayan binaya ruhsat vermenin vebali nedir? Karataş Hoca canlı yayında açıkladı!

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Muhabbet Kapısı programında Prof. Dr. Mustafa Karataş Hoca, sağlam olmayan binaya ruhsat vermenin vebalini açıkladı. Karataş Hoca, "Hepsi çekecek cezasını" yorumunda bulundu.

GİRİŞ 19.02.2023 12:43 GÜNCELLEME 19.02.2023 12:44
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler sebebiyle ülkemizin 11 şehrinde yaşayan on binler enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Son açıklanan rakamlar doğrultusunda 40 bin 642 insanımızın Hakk'a (C.C.) yürüdüğü, 108 bin 68 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Depremin akabinde 'tedbir' ve 'ihmal' yeniden gündemdeydi. On binlere mezar olan yapıların müteahhitleri, yurt dışına kaçacakları sırada kolluk kuvvetleri tarafından yakalandı. Meselenin hukuki boyutuna yönelik tartışmalar hararetli bir şekilde devam ederken, dini boyutu alanında ihtisas yapmış isimler tarafından ele alındı.

Prof. Dr. Mustafa Karataş Hoca, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan "Muhabbet Kapısı" programında milyonların merak ettiği "Sağlam olmayan binaya ruhsat verenin vebali nedir?" sorusunu "Dünyada ne yaparsan karşılığını görürsün" diye yorumladı.

"HEPSİ ENKAZ ALTINDA ÖLENLERİN KATİLİDİR"

Bir vatandaş, Kanal 7'nin WhatsApp İhbar Hattı üzerinden gönderdiği videoda Mustafa Karataş Hoca'ya hitaben sorusunu şu sözlerle iletti:

"Hocam biz bir ev aldık. 'Çok sağlam, iyi, güzel' diye... Yüksek de bir fiyat verdik... Sorum şu olacak, zemini sağlam olmayan yerlere ruhsat veren kişilerin vebali nedir?"

Prof. Dr. Karataş Hoca ise, milyonlarca insanın merak ettiği soruya ilişkin olarak, "Hepsi enkaz altında ölenlerin katilidir" derken şu cevabı verdi:

"Filmi şöyle geriye saralım... Depremden on sene öncesine saralım... Yavaş yavaş gidelim... Arsa var... Arsa bir müteahhidin. Müteahhit buraya daire yapıyor. Bu daireyi yaparken size malzeme listesini sundu... Pazarlarken 'Cennetten bir köşe' dedi... "Şöyle şöyle var" dedi... Ve bunu yaparken yavaş yavaş çalmaya başladı... Çaldı mı? Çaldı... Buna onay veren oldu mu? Oldu... Bunu satan oldu mu? Oldu... Olmayan özellikleriyle sana sattılar mı? Sattılar... Burada zincirleme hepsi günahkardır... Hepsi hırsızdır... Ve hepsi enkaz altında ölenlerin katilidir. Katilidir..."

"YAPANIN YANINA KÂR KALMAYACAK!"

Mustafa Karataş Hoca, sağlam olmayan bina yapıp vatandaşa temin eden kimselerin sadece ahirette değil, dünyada da cezasını çekeceğini şöyle anlattı:

"Şimdi tekrar ileriye saralım... Evi sattılar... On sene oturdular... Deprem oldu... Bu satılan ev göçtü ve diyelim ki orada 100 kişi yaşamını yitirdi... Peki bu parayı kazananlar, bu raporu verenler, aracı olarak bunu satanlar kurtuldu mu? Yanlarına kâr kaldı mı? Hayır... Dünyada ne yaparsan karşılığını görürsün! Sadece ahirette mi? Dünyada da görürsün. Bak şimdi bütün o müteahhitlerin, o evleri satanların tek tek nasıl ceza çekeceklerini göreceğiz... Hepsini göreceğiz... Yapanın yanına kâr kalmayacak! 

Şöyle olabilir... Tespit edemediler veya yakalayamadılar... Ama dünyada biz görmesek bile onun burnundan fitil fitil gelecek... Kimsenin yanına kalmaz. Gelir yani... Hepsi çekecek cezasını... Kâr kalmaz... Biri aldatacak da dünyada cezasını çekmeyecek öyle mi? Ne yaparsan karşılığı gelir kardeşim... Ve Allah (C.C.) kimseye borçlu kalmaz. Allah (C.C.) mutlaka karşılığını verir."

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı birimler, ülkemizin Doğu'sunda, Güneydoğu'sunda ve Akdeniz bölgesindeki on bir şehirde bir dizi çalışmalarda bulunmuş ve bu kentlerdeki 61 bin 722 binanın "acil yıkılması gereken yerler" statüsünde olduğuna kanaat getirmişti.
KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 43
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Müteahhitlik ayağa düşmemeliydi. Aksine en korkulan meslek olmalıydı.
    Cevapla
  • Ferhat34 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman diyecekki yetkililer siz evi kontrol ettirin bir sorun çıkarsa onayı verenden yada mutahitten hakkınızı alacağım.cunku ev alanında oturanında suçu yok.satışa çıkmış bütün kontrolleri yapılmış iskanı alınmış bir binada alanın suçu yoktur.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bi tane adam gibi hoca kalmış kimse kimseyi kötülemiyor hangi fikirden olursa olsun hata yapana hata yaptın denilmesi gerekir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cübbeli Ahmet Hoca müteahhitinden gözyumanina kadar alayına beddua etti dinleyin öğrenin
    Cevapla
  • KKK 1 yıl önce Şikayet Et
    Zilzal suresi ayet 7-8 bakın bakalım ne diyor eyy vicdansızlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız