Miraç Kandili ne zaman, Miraç Kandili'nde ne yapılır? Miraç Kandili'nde ne olmuştur?

Miraç Kandili bu yıl 6 Şubat Salı günü idrak edilecek. Recep ayının 27. gecesi olarak da bilinen Miraç Kandilinin dinimizde çok özel bir yeri bulunuyor. İbadetlerin Müslümanlara farz buyurulduğu gecelerden olan Miraç, tövbe istiğfar etmek için çok güzel bir vesile. Peki, Miraç Kandili'nde ne yapılır?

Miraç Kandili ne zaman, Miraç Kandili'nde ne yapılır? Miraç Kandili'nde ne olmuştur?
Miraç Kandili ne zaman, Miraç Kandili'nde ne yapılır? Miraç Kandili'nde ne olmuştur?
GİRİŞ 06.02.2024 19:32 GÜNCELLEME 06.02.2024 19:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hz. Muhammed'in, 27 Recep 621 hicri tarihinde Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği inancı bulunur.  Bu olay, İsra ve Miraç mucizesi olarak adlandırılır ve Kur'an-ı Kerim'in İsra ve Necm surelerinde yer alır.

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yatmadan önce okuduğu dualar: Gece yatarken okunacak kısa dualar...Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yatmadan önce okuduğu dualar: Gece yatarken okunacak kısa dualar...

İsra olayı, Hz. Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e yaptığı yolculuğu ifade ederken, Miraç olayı, gökler ötesine yaptığı yükselişi temsil eder. Miraç kelimesi "yukarı çıkma vasıtası, merdiven" anlamına gelir. İşte, Miraç Kandili'nde ne olmuştur ve hangi ibadetler edilmelidir sorularının yanıtları!

Dinimizde akıl ve zekanın ilişkisi: Peygamberimize göre akıllı insan kimdir?Dinimizde akıl ve zekanın ilişkisi: Peygamberimize göre akıllı insan kimdir?

Kur’an’da geçen en etkili şifa ayetleri: Arapça 7 şifa ayetleri!Kur’an’da geçen en etkili şifa ayetleri: Arapça 7 şifa ayetleri!

MİRAÇ KANDİLİ'NDE NELER YAPILIR?

  • Kur'an-ı Kerim okumak ve dinlemek

  • Peygamberimize salavat getirmek

  • Kaza ve nafile namaz kılmak

  • Geçmiş günahlar için tövbe ve istiğfar etmek

  • Sadaka vermek

  • Dua etmek

  • Zikir çekmek

  • Helalleşmek

  • Tefekkür etmek

  • Oruç tutmak

İkindi ile akşam arası uyumak neden iyi değildir, zararlı mıdır? Kerahat vakti ne zaman?İkindi ile akşam arası uyumak neden iyi değildir, zararlı mıdır? Kerahat vakti ne zaman?

Kur'an-ı Kerim Okumak ve Dinlemek:

Miraç Kandili'nde Kur'an-ı Kerim'i okumak ve dinlemek büyük bir sevaptır. Bu, Müslümanları manevi bir atmosfer içinde bulundurarak gecenin anlamını daha derin hissetmelerine katkı sağlar.

Peygamberimize Salavat Getirmek:

Bu özel gecede Hz. Muhammed'e salavat getirmek, peygamber sevgisi ve şefaat beklentisiyle yapılan kıymetli bir ibadettir.

Kaza ve Nafile Namaz Kılmak:

Miraç Kandili, geçmişte kaza edilen namaz borçlarının ödenmesi ve nafile namazlarla ekstra sevap kazanma fırsatı sunar.

Geçmiş Günahlar İçin Tövbe ve İstiğfar Etmek:

Miraç Kandili, günahlarından pişmanlık duyarak Allah'a yönelme ve istiğfar etme için önemli bir zaman dilimidir.

Sadaka Vermek:

Bu mübarek gecede sadaka vermek, yardıma muhtaç insanlara destek olmanın yanı sıra sevap kazanma adına da anlamlı bir ibadettir.

Dua Etmek:

Miraç Kandili'nde Müslümanlar, kalplerindeki dilekleri ve duaları Allah'a arz ederek manevi bir bağ kurma imkanı bulurlar.

Zikir Çekmek:

Allah'ı anmak, O'nun isimlerini zikretmek ve tesbihat çekmek, Miraç Kandili'nde yapılan etkili ibadetler arasında yer alır.

Helalleşmek:

Miraç Kandili, geçmişte yapılan hatalar için helalleşme ve affetme zamanıdır. Müslümanlar, kandil gecesinde birbirleriyle helalleşerek huzur bulabilirler.

Tefekkür Etmek:

Bu özel gecede, Allah'ın büyüklüğü, kudreti ve insanlık için bahşettiği nimetler üzerine düşünmek ve tefekkür etmek önemlidir.

Oruç Tutmak:

Miraç gecesi gündüzünde oruç tutmak, bu mübarek gecenin manevi atmosferini daha derinden hissetmeye yardımcı olabilir.

MİRAÇ KANDİLİNDE NE OLMUŞTUR?

Miraç Kandili, bu ibadetlerle birlikte geçmiş günahların affedildiği, dua ve niyetlerin kabul edildiği müstesna bir gecedir. Müslümanlar, bu geceden en iyi şekilde faydalanarak manevi bir yükseliş yaşama gayretinde olurlar.

Miraç Kandili'nde yapılan bu ibadetlerin müminlere af ve mağfiret getireceğine inanılır. Bu mübarek gecede Allah'a dua etmek, tövbe ve istiğfar etmek, sadaka vermek ve Kur'an-ı Kerim okumak özellikle önerilen ibadetler arasındadır.

Miraç gecesi, beş vakit namazın farz kılınması, Bakara Suresi'nin son iki ayetinin vahyolunması ve "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayetinin vahyolunması gibi önemli olaylarla anılır. Ayrıca bu gece, Allah'ın şirk koşmayanların günahlarını bağışlayacağı müjdesi de verilmiştir. Müslümanlara cennet müjdelenen bu gecede diğer tüm geceler gibi ibadet etmek oldukça mühimdir.

Müslümanlara Miraç Kandili'nde, namaz borcu olanların kılabildikleri kadar namaz kılmaları, namaz borcu olmayanların ise nafile namaz kılmaları, Kur'an-ı Kerim okumaları, istiğfar etmeleri ve dua etmeleri tavsiye edilir.  

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Dün geceyi eda ederken bir Müslüman olarak çok utandım... Mescidi Aksa kapalı ve tüm bölge işgal altında kan ağlıyor. 10 milyon katil millete 2 milyar islam alemi susuyor. Rabbim katilleri kahreylesin, bizlere de basiret ve izan nasip etsin...
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Ya rabbi kabdil hurmetine gazzedeki musluman kardeslerimize yardim eyle
    Cevapla
  • Kaptan 2 ay önce Şikayet Et
    Amin elhamhamdulillahi rabbil alemin.Allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Ya rabbi kabdil hurmetine gazzedeki musluman kardeslerimize yardim eyle
    Cevapla
  • selami 2 ay önce Şikayet Et
    Ibadetinizi yapalım ticaretimize bakalım dua edelim bu Lut kavminin yaşam inanç tarzıdır Allah'tan korkalım hareket edelim silah üretelim ekonomik ilişkilerimizi keselim boykot edelim gerekirse savaşalım kendi islamınızı değil Allah'ım Kur'an'ın peygamberin sünnetin gerektirdiği İslam'ı yaşamayı gayret edelim şişkin göbeklerde toprak olacak aç yatan bombalar altında olanlarda
    Cevapla
  • Abdullah 2 ay önce Şikayet Et
    Allah İsra Suresinde geçen İsra toprakları olan Kudüs'ü ve Filistin'i İslam hakimiyeti altına soksun. Yahudinin zulmünü yok etsin.
    Cevapla
  • Konyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Amin inşallah kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!