Suriye'deki katliam 1982 yılını hatırlattı

Aylardır ülkesinde vatandaşlarını gözünü kırmadan katleden Beşşar Esed son olarak Şam'da kimyasal silah kullanarak binlerce çocuğun ölümüne sebep oldu. Esed'in bu katliamı, babası Hafız Esed'in 1982 yılında yaptığı katliamı hatırlattı.

Suriye'deki katliam 1982 yılını hatırlattı
Suriye'deki katliam 1982 yılını hatırlattı
GİRİŞ 21.08.2013 17:08 GÜNCELLEME 22.08.2013 08:55
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi...

Suriye'de yaşanan iç savaş şiddetini arttırarak devam ederken, Esed yönetiminin başkent Şam'da kimyasal silah kullandığı iddia ediliyor.

Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı saldırıda an itibariyle 1300 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. 

Suriye'de yaşanan bu vahşet, Beşşar Esed'in babası Hafız Esed'in zulümlerinin hafızalarda canlanmasına sebep oldu. 

Hafız Esed'in Şubat 1982'de Suriye'nin Hama şehrinde yaptığı katliam sonrasında şehir yerle bir olmuş, eski şehir neredeyse tamamen yok edilmişti ve bunun sonucunda binlerce Suriyeli Müslüman aynı bugün olduğu gibi katledilmişti. (Bazı rakamlara göre 10 bin, bazılarına göre ise 20 binin üzerinde Suriyelinin öldürüldü)

Bazı iddialara göre Suriye ordusu yıkılmış binaların içinde saklanan müslümanları öldürmek veya ortaya çıkarmak için kimyasal gaz kullandı. Bu saldırıdan kurtulan yüzlerce Suriyeli ise idam edildi.

(1982 yılındaki Hama Katliamı'ndaki bu iki karenin bugün yapılan katliamla benzerliği dikkatlerden kaçmadı) 

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 20
  • cemal yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlara kalan tek miras bumu?. esadlar genleriniz batsın.... öldürmeyi babandan öğreneceğine yaşatmayı öğrenseydin.... öğrenme özürlü...
    Cevapla
  • hanif murat 10 yıl önce Şikayet Et
    hüsnü zan ve sui zan . zalim esed ve selefinin katliamları malum allah ayette zanın bazısı haramdır diyor alimler o haram olan zan şudur müslümandan kötü kafırden ise iyi zan beslemektir.esadın kimyasal silah kullanma ihtimalı üzerinde mi duralım yoksa müslüman olan en nusranın mı vicdan sahibi isek bi değerlendirelim.
    Cevapla
  • FatheR 10 yıl önce Şikayet Et
    KATİL SİSİ, KATİL ESED TERÖRİST İSRAİL VE AMERİKA İLE EL ELE. Katil Sisi nin ordusu ve Katil Esetin ordusu ABD ve İsrail destekli katliam lara devam ediyor. Amaç mümkün olduğunca çok sayıda müslümanı çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden katletmek ve müslüman ortadoğu kaynaklarını israil ve abd nin sömürgesi haline getirmek. Biz Türk halkı olarak Katil Sisi, Katil Eset, katil ABD, siyonist katil israilin karşısında dimdik duruyoruz., duracağız biz yaşadığımız sürece katil abd ve siyonist katiller istediklerini yapamayacaklar Allah' ın izniyle.
    Cevapla
  • aynur bak 10 yıl önce Şikayet Et
    Canilik. Allah Esadı da telef etsin..Ebedi cehennemine alsınhem bu dünyada hem diğer alemde.. bu nasıl vicdandır..ses çıkarsak ne olacak? nereye gidiyor sesimiz? zulmler durmuyor..hergün başka bir müslüman ülke de çocuklar katlediliyor
    Cevapla
  • erdoğan 10 yıl önce Şikayet Et
    ölen çocukların tümü müslüman aleminin boynunadır sesini çıkarmadığı için. el nusranın yapmış olabilir adanada el nusra yapılan operasyonda 2 kg yakın sarın gazı bulunmuşdur , allah bilir başka kimin parmağı vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?