CHP'den İsrail'e çağrı

CHP İsrail'in Mescid'i Aksa'ya girmesini şiddetle lanetledi ve bir an önce İslam'ın kutsalları üzerindeki tahrikten geri dönmesini istedi.

CHP'den İsrail'e çağrı
CHP'den İsrail'e çağrı
GİRİŞ 06.11.2014 13:44 GÜNCELLEME 06.11.2014 13:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, İsrail askerlerinin İslam dünyasının en kutsal mekanlarından olan Kudüs'teki Mescid'i Aksa'ya postallarıyla girip tahrip etmesini lanetlerken, "İsrail'in bir an önce İslam'ın kutsalları üzerindeki tahrik hareketinden geri dönmesi" çağrısı yaptı.

17 kişinin yaralandığı, Kuran-ı Kerimler'in yere fırlatıldığı böylesine bir barbarlığın; ancak stratejik çatışma alanı olarak belirlenen İsrail-Filistin anlaşmazlığının daha da sıkıntılı bir döneme geçmesini tetikleyeceği uyarısı yapan Koç şu tespitleri yaptı;

VANDALİZM VE DEVLET TERÖRÜ

"Yıllardır bölgede sürdürülen İsrail vandalizmi ve devlet terörü, bu sefer barbar bir saldırı ile tüm Müslümanlar için en kutsal mekanlar arasında yer alan Küdüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelmiştir." 

POSTALLA KİRLETME GİRİŞİMİ

"Aşırı sağcı, dinci ve faşist İsrail kanadının çağrısı üzerine Mescid-i Aksa asker postalları ile kirletilmeye çalışılmıştır. CHP olarak bu girişimi şiddetle kınıyoruz."

ANLAŞMAZLIĞIN BÜYÜMESİNİ TETİKLER 

"Bu saldırıyı, birçok unsur tarafından 'Stratejik Çatışma Alanı' olarak belirlenmiş olan Ortadoğu'da zaten sürmekte olan İsrail-Filistin anlaşmazlığının daha da sıkıntılı bir döneme geçmesini tetikleyecek bir tahrik davranışı olarak görmek gerekiyor."

BİR AN ÖNCE TAHRİKTEN DÖNMELİ 

"Bu durumu şiddetle lanetliyor ve bir an önce İsrail'in İslam'ın kutsalları üzerindeki tahrik hareketinden geri dönmesi çağrısı yapıyoruz."

YORUMLAR 16
  • bahadır yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    kutsal madetlere yapılan saldırıyı gerçekten kınıyorsan ve samimiysen chp tarihine bak.Bir de ayasofya ile ilgili bir kaç cümle kur.
    Cevapla
  • Ben 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yahudi cemaati ve lideri İsrail in bu saldırısı hakkında acaba ne düşünüyor ve bir tepkileri varmı çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • Ben 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yahudi cemaati ve lideri İsrail in bu saldırısı hakkında acaba ne düşünüyor ve bir tepkileri varmı çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • tahir polatdemir 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi haluk kocu ihrac ederler :DD
    Cevapla
  • Vizyon 9 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna uğraşmayınnnnnn % 25 i geçemezsinizzzzz Bu halk sizi çok iyi tanıyorrrrr Sizin İslam'la filan işiniz olmazzzzzz Bu açıklama için önceden İsrail den aldığınız izni de açıklayınnnnn CHP = Cümbür cemaat Hülle Partisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dev derbi yarın: Galatasaray-Fenerbahçe! Şampiyonluk düğümü çözülüyor
CNN ve NYT o haberleri neden yayınladı?