Türkiye'den Libya'nın iddiasına yalanlama

Hafter ve Sisi'nindesteklediği Tobruk hükümeti, Türkiye'yi 'ülkeye silah sokmak'la suçladı. Dışişleri iddiayı jet hızıyla yalanladı.

Türkiye'den Libya'nın iddiasına yalanlama
Türkiye'den Libya'nın iddiasına yalanlama
GİRİŞ 28.02.2015 15:28 GÜNCELLEME 28.02.2015 15:28
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, Libya Başbakanı Sani’nin iddialarını sert dille yalanladı. Bilgiç, “Libya’ya somut bir şeye dayanmayan ve doğru olmayan iddiaları tekrarlamak yerine, Birleşmiş Milletler’in siyasi diyalog çabalarını desteklemelerini tavsiye ediyoruz. Libya politikamız net. Libya’ya dışarıdan yapılacak her tür müdahaleye karşıyız” dedi.

Bilgiç, geçtiğimiz günlerde de Tobruk Hükümeti’nin ülkede projeleri olan tüm Türk şirketlerini uzaklaştırma kararıyla ilgili ise “Türk firmalarının ülkeden çıkarılmaları kararı, Libya’nın yaşamakta olduğu siyasi ve güvenlik krizi ile meşruiyet tartışmaları dikkate alındığında, bir değer taşımamaktadır” demişti.

YORUMLAR 16
  • stratejik çukurluk 9 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu'nun dün bahsettiği "dünyanın bize selam durması" herhalde bunların yaptığı gibi bir şey
    Cevapla
  • "Tobruk" hükümeti 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu herif Libyanın seçilmiş yöneticisi değil. Libyanın seçilmiş hükümeti Trablusgarpta. Bu ise Tobruk'taki korsan yönetici. Zaten Amerikan taraftarı darbeci Hafter'i destekliyor. Endişe etmeyiniz: Allah Tobruk korsanının kafasına iyi bir tomrukla vurur nihayetinde.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    otporcular nerede! devrim yaptık diye hava atıyorlardı onları da daha önce bizim gençlerimizi kandırdıkları gibi kandırıp darbe için zemin hazırlamaya alet ettiler .. biz dede aynı senaryoyu gezi de denediler ve hala deniyorlar umarım defalarca düştüğümüz bu tuzağa tekrar düşmeyiz ..
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey darbeciler, ey maşalar, ey şeytanın elçileri unutmayın ki size Türkiye'den başka hiçbir ülke yardım etmedi. Fransa'da saldırı oldu. Faillerinin Libya ile ilişkisi çıktı. 1 hafta geçmeden ülkede taşlar yerinde oynadı!
    Cevapla
  • isimail serin 9 yıl önce Şikayet Et
    Nedense heb diktatörler turkiyeye karsi misir suriye simdi birde libya eklendi allah bu halklara yardim etsin vallahi isleri cok zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak