Sinirlioğlu ve Kurz'dan ortak basın toplantısı

Dışişleri bakanı Feridun Sinirlioğlu mülteciler konusunda açıklamalarda bulunuyor.

Sinirlioğlu ve Kurz'dan ortak basın toplantısı
Sinirlioğlu ve Kurz'dan ortak basın toplantısı
GİRİŞ 19.09.2015 13:36 GÜNCELLEME 19.09.2015 15:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dışişleri bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Avusturyalı mevkidaşı Kurz'la basın mensuplarının karşısına geçti. Kurz AB olarak Türkiye'ye teşekkür ettiklerini ve artık gereken yardımı yapacaklarını söyledi.

İşte basın toplantısından satırbaşları:

Türkiye mülteciler konusunda elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Bu konuda hiçbir takdir beklemiyoruz. Yalnız bu sorunla baş edebilmek için atılacak siyasi adımlar için ortak hareket etmeliyiz. Külfet bağlamında da birlikte bir karar almalıyız. 

AB ve ABD ile çalışmaya devam edeceğiz. İnsanların hayatta kalmak için umuda yaptıkları yolculukta hayatlarını kaybetmeleri insanlık onuruyla bağdaşmaz.

Hep birlikte bu soruna çözüm bulabilmek için çalışmalıyız. 

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz: 

Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Türkiye'deki en büyük ikinci yatırımcı. Mülteci krizi çok önemli.

Suriye'de şiddetin sonu gelmeli. IŞİD'e karşı mücadele devam etmeli. Rusya ve ABD'nin rol alması gerektiğini biliyoruz. Tüm aktörlerin müzakere masasında olmalı ve herkes aynı ölçüde bakmalı. 

Mültecilerin tekrardan geldikleri bölgeye gelmesi ancak orada güvenli bölge olmasıyla olur. Güvenli bir bölgenin yaratılmasını son derece mühim görüyoruz. 

Başka ülkelere gelen mülteci akını sorunu var. Türkiye'ye teşekkür etmek istiyorum. 2 milyonu aşkın mülteciyi alan ülke Türkiye. 

AB bu bölgede daha büyük katkı yapmak istediğini biliyoruz. Türkiye'ye büyük destek sağlayacağını biliyoruz. Sınır güvenliğinin sağlanması şart. Aksi takdirde güvenlik zaafiyeti ortaya çıkar. 

Türkiye'yle Avusturya polisi arasındaki anlaşmalar önemli. 

 

 

 

YORUMLAR 12
  • Osmaniyeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye bu gelenler hep İŞİD e endekslenmiş her gelen İŞİD diyor yav hiçmi bir Allah'ın kulu gazeteci çıkıpda orada PKK yı söylemiyor İŞİD'in Türkiye'ye zararı ne kadar PKK nın Tirkiye'ye zararı ne kadar. Elimde İmkan olmuş olsa bu ikisinide İsrail, Avrupa ve ABD musallat ederim bunları çıkartanlar ta kendileri. Birde Avusturya Dışişleri Bakanı Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi demiş bu zamana kadar AB ye girmemizi istemeyenlerin elbaşı ülkesi değilmiydi bu Avusturya
    Cevapla
  • cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Suriyeli kardeşlerimizi avrupaya gönderelim, Avrupa daha hızlı müslümanlaşır inşallah
    Cevapla
  • hulki 8 yıl önce Şikayet Et
    koskoca sinirlioğlu bakanımızın karşısındaki çocuk elleriyle titanik filmini mi anlatmaya çalışıyor bu mudur şimdi devlet resmiyeti yuuuhh ab ye
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi hatirlar, mülteciler avrupaya girmeye basladi cünkü. onlari istemeyen avrupa, gelmesinler diye her seyini satmaya razi gelmis durumdadir. türkiye buna kanmasin avrupaya ne kadar müslüman göc girerse o kadar iyi olur gelecekte. pkk´yi basimiza illet eden avrupa, yarin bunu kolay yapmaz, müslüman sorunu cikabilir diye. türkiye ne kadar suriyeliyi avrupaya gönderirse o kadar iyi olur türkiye icin...
    Cevapla
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Mülteciler niye arabistana gitmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı