ABD o uzman birliğini Türkiye'ye gönderdi

Rus uçaklarının Türk sınırındaki ihlal ve tacizleri NATO tarafından yakından izleniyor.

ABD o uzman birliğini Türkiye'ye gönderdi
ABD o uzman birliğini Türkiye'ye gönderdi
GİRİŞ 08.10.2015 02:40 GÜNCELLEME 09.10.2015 05:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Amerikan Hava Kuvvetleri, düşen uçakların pilotlarını kurtarma konusunda uzman bir helikopter birliğini Diyarbakır'a askeri hava üssüne gönderdi. 

BİRLİK GÖREVE BAŞLADI

Amerikan Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı Diyarbakır Hava Üssü’ne küçük gruplar halinde askeri destek birlikleri göndermeye başladı. Düşman hava sahasında düşen uçakların pilotlarını bulma ve kurtarma konusunda uzman helikopter birlikleri, koalisyon güçlerinin Suriye'de yürüttüğü operasyonlara destek için göreve başladı.

Rus uçaklarının Türk hava sahasına yönelik ihlallerinin dikkatleri Suriye’de hava operasyonu düzenleyen müttefik güçlerine çevirdiği bir dönemde, konuyla ilgili açıklama NATO’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı ve Amerikan Avrupa Komuta Merkezi Komutanı olan Orgeneral Phillip Breedlove’den geldi. 

IRAK VE SURİYE İÇİN KONUŞLANDIRILDI

Amerika ve Türkiye’nin eski NATO müttefikleri oldukları kadar, Amerikan Hava Kuvvetleri’nin de Türk Hava Kuvvetleri ile ortak çalışma konusunda uzun bir geçmişinin olduğunu belirten Orgeneral Breedlove, söz konusu destek birliklerinin Irak ve Suriye’de yürütülen hava harekâtında personel kurtarma operasyonlarına katılmak amacıyla konuşlandırıldığını belirtti.

Amerikalı komutan, ''Diyarbakır Askeri Üssü'nde Türk hükümetinin misafiri olacağız. Bu bölgede sürekli bir Amerikan varlığı için bir planlamamız bulunmuyor'' sözleriyle görevlendirmenin sahada doğan ihtiyaçlar doğrultusunda yapıldığının altını çizdi. 

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 10
  • herkese 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ancak korusa korusa pyd yi korurlar ve kurtarırlar ! ! ! abd den bir türlü kurtulamıyoruz siyasilerimizde kurtulmaya değil aksine abd nin kucagına oturmaya çalışıyorlar ! !
    Cevapla
  • Alemdar 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan bir türlü kurtulamadık
    Cevapla
  • herkese 8 yıl önce Şikayet Et
    yoksa abd pyd yi korumak içinmi gönderdı bu birliği ! !
    Cevapla
  • Erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd iyice yerleşti topraklarımıza nedir anlamadım hiç hayra alamet değil
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah turkiyede islam dusmanlarini ve munafiklari tez zamanda cehennemin dibine sokar insallah.cunki deccal ordusu hakikaten bos durmuyor yetmez gibi munafiklar icimizde cirit atiyor.. turkiye aleyhine, haince ve iki yuzlulukle hareket eden butun devletleride helak atesin Allah.insallah olacaklar helak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!