İstanbul'da 5 önemli Suriye görüşmesi

İstanbul'da dün önemli boyutunu Suriye kaynaklı düzensiz göç sorununun oluşturduğu 5 önemli görüşme gerçekleştirildi.

İstanbul'da 5 önemli Suriye görüşmesi
İstanbul'da 5 önemli Suriye görüşmesi
GİRİŞ 15.10.2015 07:13 GÜNCELLEME 15.10.2015 07:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul’da bugün dezenlenen Göç ve Kalkınma Küresel Forumu çerçevesinde yapılan ikili temaslar, Suriye  kaynaklı düzensiz göçmenler konusunda Avrupa’da oluşan kaygı konusunda fikir verici nitelik kazandı.  

Avrupa Birliği’nin (AB); 4 yıla yakın bir süredir gereken duyarlılığı göstermediği Suriyeli mülteciler sorunu karşısında düzensiz göç akının Avrupa ‘ya yönelmesi üzerine nasıl bir tavır değişikliğine girdiği, İstanbul’da Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile yapılan görüşmelere de yansıdı.

Sinirlioğlu, bugün İstanbul'da önemli boyutunu Suriye kaynaklı düzensiz göç sorununun oluşturduğu 5 önemli görüşmede bulundu.

Suriyeli sığınmacıların Yunanistan ve Bulgaristan sınırına dayanması,  Ege denizindeki Kaçak göçmen geçişlerinin artması üzerine, geçen ay içinde  Avrupa’dan üç dışişleri bakanı Ankara’ya önemli ziyaretlerde bulunmuştu.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınanların sayısı 2  milyonu aştı. Türkiye’nin son 4 yıl içinde bu sığınmacılar için  yaptığı masraf ise 7 milyar lira dolayında.

Suriye,  Avrupa’ya yönelen  göçmen sorununda bu yılın yaz aylarında yaşanan gelişmeler ile  Afrika’nın bile önüne geçerek en önemli kaynak ülke haline geldi.
 
 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 9
  • TURAB 8 yıl önce Şikayet Et
    tüm suriyelileri sınıra yığalım. şimdi onlar düşünsün.
    Cevapla
  • malazgirt çaldıran 8 yıl önce Şikayet Et
    düzensiz göç sorunuNU düzenleyin ,iktidar ehli ,bir düzen kurun salın emperyal batıya görsünler ,sömürüye karşı geçikmiş bir metodu uygulayın kibirli domuz sürüsü batıya haddini bildirin ,
    Cevapla
  • Okur 8 yıl önce Şikayet Et
    korktuılar işte açın sınırları ben ortadoğudan gelenleri kontrol etme ülkesimiyim banane nereye isterse giderler adamalr özgürlük var değilmi?? açın kapıları korkmayın.
    Cevapla
  • Garmenez 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye Bu kozu iyi kullanıp Ab üyeliğini En kısa sürede halletmelidir. ha yapmıyorlarsa ozaman zaten ab diye bişe kalmayacak demektir. Ne kadar ortadoğu milletleri varsa doğru avrupaya taşırız sıkıntı yok :)
    Cevapla
  • Yasar 8 yıl önce Şikayet Et
    Sinirlari acin. Avrupa baska dilden anlamaz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı