Doğu Perinçek o bakanı tebrik etti

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, açıklamalarından dolayı Yunanistan Eğitim Bakanı Nikos Filis'i tebrik etti.

Doğu Perinçek o bakanı tebrik etti
Doğu Perinçek o bakanı tebrik etti
GİRİŞ 07.11.2015 23:51 GÜNCELLEME 08.11.2015 09:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Perinçek, "Türkler, Pontuslu Rumlar'a soykırım yapmadı" açıklamasında bulunan Yunanistan Eğitim Bakanı Nikos Filis'i tebrik ederek, "Kendisi evrensel hukuk ve tarihsel gerçekler bağlamında konuşmuştur" dedi.

Perinçek, Yunanistan Eğitim Bakanı Nikos Filis'in "Türkler, Pontuslu  Rumlar'a soykırım yapmadı" şeklindeki açıklamaları üzerine partisinin genel  merkezinde bir değerlendirme toplantısı yaptı. 
 
Filis'in Karadeniz kıyılarında yaşanan olayların uluslararası  mercilerde "soykırım" olarak nitelemediğini aktaran Perinçek, "Türkiye'nin  Strazburg'da kazandığı AİHM zaferinin gerekçeli kararını Filis de tekrarlıyor.  Buna göre, soykırım hukuki bir tanımdır. Uluslararası Mahkeme kararı ve soykırım  tanımı olmaksızın soykırım tanımı kullanılamaz. Tehcir, soykırım değildir ve bu  nedenlerle ulusal parlamentoların aldıkları soykırım tanıma kararları yanlıştır"  diye konuştu.  

''FİLİS KARŞI ÇIKMIŞTIR''

Yunanistan'ın 1994'te sözde "Pontus Rum Soykırımı"nı parlamento  oylamasıyla kararlaştırdığını hatırlatan Perinçek, "Parlamento tanımadı,  kararlaştırdı. Çünkü ne Pontus olaylarına ne de Yunanistan'ın tanıdığı diğer 'soykırımlara' dair bir mahkeme kararı yoktur. Filis, Yunanistan Parlamentosu'nun mahkeme hükmü kurmasına karşı çıkmıştır" ifadelerini kullandı. 
 
Filis'in açıklamalarının protesto edildiğini üzüntüyle  karşıladıklarını belirten Perinçek, protesto gösterilerinin hedef aldığı  kişilerin, soykırım yalanlarının kökeni ve hedefi hakkında son derece öğretici  olduğunu vurguladı. 
 
Bir gazetecinin "Soykırım tanımı, uluslararası alanda diğer  parlamentolarda da tartışılmaya başlayacak mı?" sorusuna Perinçek, "İsviçre'de  tartışılmaya başlandı. İsviçre Hükümeti, derhal harekete geçti. Biz, AİHM'de  İsviçre ile yargıda karşı karşıya geldik. İsviçre devletinin yargısının vermiş  olduğu cezaya karşı, AİHM'e gittik. İkinci Daire'de de kazandık, Büyük Daire'de  de kazandık, bu kararlar bağlayıcıdır. İsviçre açısından da Avrupa Konseyi'ne üye  olan 47 ülke için de bağlayıcıdır. İsviçre Hükümeti, derhal bir komisyon kurdu ve  İsviçre Ceza Kanunu'nun 261. maddesini değiştirmek için çalışmalara başladı"  yanıtını verdi. 

YORUMLAR 6
  • emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmaktan aciz insanların partisi varda benim yok.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    prinçek birkaç sözden dolayı aldığı bir kaç alkışla tatmin olan sözde bir siyasetçi kırıntısıdır ! !
    Cevapla
  • muammer 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın nerwsinde olsa başka bir milleti övüyosunda bir memleketindeki vatandaş sana yaranamadı senin için her iktidar kötü bi sen iyisin
    Cevapla
  • yooo 8 yıl önce Şikayet Et
    üstüne ak parti artık bizim çizgimizde bizim gibi hareket ediyor diyor bu herif..sanırım yargıda yapılan işbirliğini kast ediyor.düşmanımın düşmanı dostumdur derken kolu bacağı perinçeke kaptırmamak lazım
    Cevapla
  • devran 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun perinçeğe.
    Cevapla
  • görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    eskiden eğer perinçek bizim karşımızda ise demek ki haklıyız diyordunuz şimdi yanınıza ne demek gerek....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'