Türkiye Rusya'yı uyardı: 'Bir an önce son verin!'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkmen Bölgesi'ne operasyon düzenleyen Rusya'nın uyarıldığını açıkladı.

Türkiye Rusya'yı uyardı: 'Bir an önce son verin!'
Türkiye Rusya'yı uyardı: 'Bir an önce son verin!'
GİRİŞ 20.11.2015 16:27 GÜNCELLEME 20.11.2015 17:40
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine 3 gün önce Esad kuvvetleri tarafından başlatılan kara operasyonuna Rus uçakları havadan destek veriyor. Türk Dışişleri Bakanlığı Rusya’dan operasyona bir an önce son vermesini istedi.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Rus hava saldırılarının dün gece Bayırbucak bölgesinde yoğunlaştığını belirterek, "Rus uçakları Türkmendağı'nın semalarından ayrılmadı" dedi.

Mustafa, "Rusya, Suriye'de hava saldırılarına başladığında ilk operasyonu Türkmendağı'na yaptı. Son 1 haftadır zaten bombalıyor. Ancak dün çok aşırı şekilde bombaladı. Rus uçakları Türkmendağı'nın semalarından ayrılmadı" ifadesini kullandı.

Siyasi çözüm konusuna değinen Mustafa, "Halk savaş yorgunu ve çözümden yana. Elbette ki kendi halkını öldüren bir diktatörün çözümde yer almasını istemiyor. Suriye iç savaşı vekaleten bir savaş olduğuna göre, uluslararası güçlerin kozlarını paylaştığı bir savaş olduğuna göre, onların masada anlaşmaya gitmesi demek, çözümün yakın olması demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Rejim güçleri, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Lazkiye vilayetinde, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında kalan, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesine kara operasyonu düzenliyor. Yerel kaynaklar, Rus savaş uçaklarının yoğun hava desteğiyle süren kara operasyonunun dün gece Bayırbucak'taki Acısu, Fırınlık, Gımam ve Kızıldağ bölgelerinde yoğun bombardımana dönüştüğünü bildirmişti.

Yerel kaynaklar, çatışmalarda, her iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğunu bildiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 66
  • Cenk toprak 8 yıl önce Şikayet Et
    Aşağıda yorum yazan kendi ülkesini aşağılayan ve aptalca laflar sarfeden içimizdeki leşler yüzünden evet türkiye zayıftır...
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    esat gitmeli gitmeli hala gıtmeli hikayeleriyle uyutuluyoruz.artık gitsin yahu
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    ...Türk jetleri Türkmen dağına girdi.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye suriye politakası çokmüştür..deaş işid diye türker yok edilçek.....rusya elini kolu salyarak gözmüzün içine bakara istedğini yapıyor....kedi ülkemi güçlü hissediyordum ama bayırbucak türklerin yok edilmesi türkiyein sonudur o bölgede........
    Cevapla
  • konya,selcuklular 8 yıl önce Şikayet Et
    onlarda biz uyarinca son verdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…