Rusya'dan Türkiye'ye küstah suçlama

Rusya, Türkiye'ye yönelik küstah bir suçlamada bulundu.

Rusya'dan Türkiye'ye küstah suçlama
Rusya'dan Türkiye'ye küstah suçlama
GİRİŞ 12.01.2016 03:04 GÜNCELLEME 12.01.2016 03:04
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Müdürlüğü Başkanı Korgeneral Sergey Rudskoy, Interfax'a açıklamalarda bulundu.

Rudskoy, Suriye rejimine bağlı güçlerin başarılarının neticesinde militanların kayıplar verdiğini ve mevkilerini kaybettiklerini söyledi. Ancak bununla birlikte Rus askeri yetkili, "Uluslararası kamuoyunun teröristlerin eline geçmesini önlemeye yönelik tüm çabalarına rağmen, Türkiye topraklarından Lazkiye bölgesinin kuzeydoğusuna militanlar için düzenli olarak teçhizat gönderiliyor." dedi.

Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Sergey Rudskoy, Suriye'de gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili de önemli bilgiler verdi.

153 ŞEHİR VE KÖY SURİYE REJİMİNİN ELİNE GEÇTİ

Suriye rejimine ait birliklerin Rusya'nın desteğiyle Palmira'ya 50 kilometre kadar yaklaştıklarını aktaran Rudskoy; Zaza, Kasıriye ve Masse gibi şehirlerin rejim birliklerinin eline geçtiğini aktardı. Suriye rejiminin son bir buçuk ayda 150'den fazla kent ve köyün terörist grupların elinden geri aldığını kaydeden Rus yetkili, Suriye Demokratik Güçleri'nin de Rus hava güçlerinin yardımıyla DAEŞ'in "kalesi" olarak bilinen Rakka'ya saldırmayı sürdürdüğünü de aktardı. Rakka'nın çevresindeki birçok yerleşim yerinin de rejim güçlerinin eline geçtiği bilgisini verdi.

Rus yetkili, 134 şehrin yeni yıldan önce, 19 şehrin de 2016'nın ilk günlerinde Suriye rejiminin eline geçtiğini kaydetti. Rudskoy, en büyük ilerlemelerin Lazkiye, Hama, Humus, Halep ve Rakka'da sağlandığını aktardı.

EN BÜYÜK İLERLEME BİLALİYE'DE SAĞLANDI

Hama ve Humus bölgelerinde de çatışmaların sürdüğünü kaydeden Rus askeri yetkili, Hama'da rejim askerlerinin 12-15 kilometre güneydoğuya ilerlediklerini, üç kenti ele geçirdiklerini; Hama'da ise Muhin kentini geri aldıklarını aktardı. Sergey Rudskoy, en büyük ilerlemenin ise Bilaliye'de sağlandığını kaydetti.

2016'DA BİN 97 HEDEF VURULDU

Rudskoy, Rus hava saldırının da DAEŞ ve diğer terörist gruplara ağır hasarlar verdiğini aktardı, Rus savaş uçaklarının yılbaşından bu yana Suriye'de bin 97 terörist hedefi vurduğunu açıkladı. Saldırılarda Halep, Lazkiye, Humus, Şam, Deyr ez Zor, Haseke, Dera ve Rakka'da bin 97 hedefin vurulduğu bilgisini verdi.

311 SORTİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rus hava güçlerinin Suriye'de 1 Ocak'tan beri 311 sorti gerçekleştirdiğini ve hava saldırılarında teröristlerin alt yapısının, petrol tesislerinin, silah depolarının ve militanlarının hedef alındığını söyleyen Rudskoy, bu saldırıların amacının Suriye ordusu ve ülkedeki 'vatansever' muhalif grupları desteklemek olduğunu kaydetti.

MUHALİF GRUPLARA DA DESTEK VERİLİYOR

Rudskoy, bugün de bu gruplardan biri olarak gördükleri Ceyş Ahrar El Aşir adlı gruba destek vermek için 19 hava saldırısının gerçekleştirildiği bilgini paylaştı.

YORUMLAR 15
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    hayır kendilerine tabii olmayan herkesi terörist görüyorlar. onlara göre Sn Cumhurbaskanımızda terörist ama bunu söylemeye cesaret edemiyorlar. Yakında nasılsa rus halkı bunlara gereğini yapacak
    Cevapla
  • OĞUZHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    onlara göre terörist coluk cocuk halk
    Cevapla
  • batmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    ne dogrusu coluk cocuk olduuyorlar bizde yedik
    Cevapla
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    adam dogru soylemis bunun neresi kustah......
    Cevapla
  • OĞUZHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    sen uzaydamı yaşıyorsun kendini savunan halkmı terörist
    Cevapla
  • Haluk Tek 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi yapıyormuşuz demek ki, Bayaağı acıtmışız..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?