HDP'den "Türkiye’ye müdahale" çağrısı!

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana, Türkiye’ye müdahale çağrısında bulundu.

HDP'den "Türkiye’ye müdahale" çağrısı!
HDP'den "Türkiye’ye müdahale" çağrısı!
GİRİŞ 27.01.2016 11:38 GÜNCELLEME 27.01.2016 11:38
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin, Kürtleri büyük tehdit olarak gördüğü suçlamasında bulunan Demirtaş, Ankara’nın müzakere masasına oturtulması için uluslararası kurumlardan müdahil olunmasını istedi. Konuşmasında, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye de sahip çıkan Demirtaş, “PYD, Cenevrede’de Türkiye’nin yanında oturmalı” dedi.

ZANA'DAN ÖRTÜLÜ TEHDİT

Meclis’te, metindeki “Türk” ifadesini kullanmayınca yemini geçersiz olan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana da Demirtaş’ın sözlerine destek vererek, İmralı’da tutulan bebek katili Öcalan’ın salıverilmesini ima etti. Zana, “Süreçler başarısızlığa uğradıktan sonra, çok daha kötü sonuçlar doğurmuştur” tehdinini de savurdu. 

İHANET MASASINI AP'DE KURDULAR

Avrupa Parlamentosu’nda “Türkiye ve Kürtler” konulu konferanta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana Türkiye’ye müdahale çağrısında bulundu.

Türkiye’nin, Kürtleri büyük tehdit olarak gördüğü suçlamasında bulunan Demirtaş, Ankara’nın müzakere masasına oturtulması için uluslararası kurumlardan müdahil olunmasını istedi. Konuşmasında, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye de sahip çıkan Demirtaş, “Aklı başında bir devlet bütün bölgedeki gelişmeleri doğru okuyup, tersine PYD’nin ve Suriye’deki örgütlü yapıların Cenevre’de olması için çaba sarf etmeli ve Türkiye Cenevre’de tam da kendi yanına oturtmalı PYD’yi, uzağa değil, karşısına değil tam da kendi yanına oturtmalı. En çok da Türkiye’nin ihtiyacı var buna” dedi.

YORUMLAR 184
  • Damar 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet yine milletvekilliği yerine illetvekilliği yapıyorlar
    Cevapla
  • kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    Pis ermeniler..allah sizi kurduğunuz tuzağa düşürsün
    Cevapla
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    it ürür kervan yürür, diye bir türk atasözü vardır.
    Cevapla
  • Abdulhamid Han 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz kürtleri değil ermenileri tehdit olarak görüyoruz sılho.yani sen adın selahattin ama gerçek adın eser.figen gerçek adı vigen ama kürt kardeşlerim keşke bilse bunları.1915 i çabuk unuttunuz tekrar hatırlatırız zararlı kripto ermenilere.
    Cevapla
  • Sena 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanı HDP ilk önce onların sesini kessinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor