Türkiye ile İran anlaştı

Suriye sorununda ihtilaf içinde olan Türkiye ile İran, ambargonun kalkmasından sonra iki ülke temas içine girdi.

Türkiye ile İran anlaştı
Türkiye ile İran anlaştı
GİRİŞ 13.02.2016 02:25 GÜNCELLEME 13.02.2016 13:12
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, cumhurbaşkanlarının başkanlığında yapılacak 3. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısı çerçevesinde Türkiye'ye gelecek. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, İran'a resmi bir ziyarette bulunacak. İran'daki yeni pazar nedeniyle TÜSİAD da, bu ülkeye bir heyet gönderecek.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, görevinin sona ermesi nedeniyle gazetecilere bu akşam büyükelçilikte bir veda resepsiyonu verdi. Bikdeli, sohbeti sırasında Türkiye ile İran arasında ilişkilerin daha ileri noktalara taşınması için yapılan temaslar konusunda da bilgi verdi. Buna göre; İran Dışişleri Bakanlığı Asya ve Pasifik'ten Sorumlu Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur, hafta içinde Dışişleri Bakanlığı'nda temaslarda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Rahimpur başkanlığında yapılan heyetler arası toplantılarda, 2016 ziyaret programları üzerinde de mutabakata varıldı. Toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü. 2016 yılının ilk yarısı içinde Başbakan Davutoğlu İran'a resmi ziyarette bulunacak. 

İran Cumhurbaşkanı Ruhani de, Türkiye'ye gelecek. 3. YSDİK toplantısına Ruhani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birlikte başkanlık edecek. Aynı dönem içinde Türkiye - İran Karma Ekonomik Kurul toplantısı da Ankara'da yapılacak. Toplantıların tarihleri önümüzdeki günlerde netleştirilecek.

TÜSİAD İRAN'A GİDİYOR

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği de, ambargonun ardından önemli bir pazar haline dönüşen İran'a ziyarette bulunacak. Bu ziyaretin takviminin önümüzdeki hafta içinde netleştirilmesi bekleniyor. 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 63
  • selim muhsin 8 yıl önce Şikayet Et
    iran mürtedtir
    Cevapla
  • hıghlander 8 yıl önce Şikayet Et
    ruhani,nasrallaha çok dikkat etsin,bu herif her tarafı karıştırmaya niyetli.
    Cevapla
  • karakartal42 8 yıl önce Şikayet Et
    iran ve abd ile hiçbir işe girilmez
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sana soran kim ?
    Cevapla
  • dikkat 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu İRAN a güvenilmez. Dikkat etmek lazım. İş yap ama arkanı sakın dönme bunlara. İslam dunyasinin iç düşmanlarının baş aktörü.
    Cevapla
  • ISLAM NUR 8 yıl önce Şikayet Et
    slm.Bismilahirahmnanirahim Allah cc bizlere emir vermis firkalara ayirim yapmayin ve parcalanmayin gercek yol Islam dir,ve dikatli olun kafir kafirin kardesidir ve musluman muslumanin kardesidir fitneler kalu beladan varmis ve kiyamet ekadar olacak.neolur sabirli olalim ve aklimizi kulanalim kardeslerim dusmeyelim dusmanlarin tuzagina,eger Turkiye Iran Pakistan ve Arabistan birlik olursalar butun musluman ulkelerde huzur gelecek ve dunyaya fethedecekler.Allah cc yardimcimiz olsun.ve selamun aleykum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi