ABD'den Türkiye'ye: Bu konuda netiz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye bir kez daha Suriye sınırındaki bombardımanı durdurma çağrısı yaptı.

ABD'den Türkiye'ye: Bu konuda netiz
ABD'den Türkiye'ye: Bu konuda netiz
GİRİŞ 23.02.2016 01:57 GÜNCELLEME 23.02.2016 01:57
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yaptığı basın açıklamasında Suriye'deki ateşkes kararını değerlendiren Başbakan Yardımcı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Suriye’deki ateşkesi olumlu bulduğunu belirterek, “Ümit ederiz ki uygulama kabiliyeti olan bir ateşkes olur" dedi.
 
Ateşkes anlaşmasında 6 aylık bir müzakere sürecinin öngörüldüğünü söyleyen Hükümet Sözcüsü, "Ateşkeste DAEŞ ve benzeri örgütler dışarıda bırakılacak. İnşallah bu 6 aylık müzakereler sonucunda Suriye'deki bütün ılımlı muhalefet yeniden inşa sürecinde yer alır. Biz ABD'nin de Esed'siz bir Suriye yönünde kanaati olduğunu biliyoruz. Yine ümit ederiz ki barışın gelmesiyle yurtdışında yaşayan Suriyeliler de kendi ülkelerine kasabalarına dönme imkanına kavuşurlar" diye konuştu.

'ATEŞKES HERKESİ KAPSIYOR'
  
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, bugünkü basın açıklamasında, ''Türkiye'yi, bombardımanı durdurması konusunda daha önce uyardık ve ateşkesin herkesi kapsadığını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Geçen hafta dediğimiz gibi, bu konudaki politikamız değişmedi” dedi.
 
Toner, mutabakat kapsamında uygulanacak ateşkese uymanın Suriye’de yönetiminin ve Birleşmiş Milletler terör listesinde yer almayan grupların kendi tercihleri olduğunu söylerken, Türkiye'ye ilişkin ise ''Biz Türkiye'nin top atışlarını durdurduğunu görmek istediğimiz konusunda çok netiz'' ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR 17
  • ax111 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mark Toner, bu konuda az net olsanız ne olur, çok net olsanız ne olur? Onu bunu bırak da Irak'ta neye döndüğünüzü biraz anlat. Şu anda Afganistan'da ne haldesiniz? Suriye'de içine düştüğünüz durum ne olacak? Rusya karşısında kıvranıyorsunuz resmen. Mısır'da darbeciye darbeci bile diyemediniz.Bütün bunları nereye sığdıracaksınız? kendinizce bir yerlere sığdırdınız mı yoksa. Fazla aklınızı önce kendiniz için kullanmanızı tavsiye ederim. Saygılar.
    Cevapla
  • 008 8 yıl önce Şikayet Et
    Bugunku times gazetesi 1,5 milyon multeciyi vizesiz alacagini yazmis yanliz suriyeli olmak sartiyla bu zaman iki ay gecerli bilgi akisi times gazetesi
    Cevapla
  • Türkiyeli 8 yıl önce Şikayet Et
    evet bayağı bir net siniz pkk başta olmak üzere bütün teröristlerin yanındasınız!! aferin sizeeeee
    Cevapla
  • yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Vurun vurun onlar nasıl olsa sözde barış altında ilerlemeye çalışacaklar ve şimdi bizi sıkıştırma ya çalışacaklar ya bir pkk devleti kurarlar sa o zaman Turkiyeyi ele alacaklar yani yukarı tukursen bıyık aşağıya tukursen sakal hesabı Vurun
    Cevapla
  • CİHAD 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ateşkes aynı çözüm süreci gibi şimdi türkiye vurunca pyd afalladı çünkü yerel kaynaklar türkiye işid ve yanlışlıkla rus ve eset uçaklarının vurmasıyla son aylarda 700e yakın pydlinin geberdigini aktardı bu ateşkesle zaman kazanıp pydyi yeniden organize edip silah ve mühimmat desteği sağlayacaklar aynı türkiyedeki hendek ve bomba döşeme projesi uygulanacak zaten ateşkesi bozmak kolay bir mermiye bakıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor