İşte Erdoğan'ın açıkladığı teröristin kimliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel saldırganının G.Antep'ten sınır dışı edildiğini açıklamıştı. Dışişleri o teröristin kimliğini açıkladı.

İşte Erdoğan'ın açıkladığı teröristin kimliği
İşte Erdoğan'ın açıkladığı teröristin kimliği
GİRİŞ 23.03.2016 19:37 GÜNCELLEME 23.03.2016 20:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri yetkililerince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Belçika'da gerçekleştirilen terör saldırılarına ilişkin bahsettiği teröristin İbrahim el Bakraoui olduğu belirtildi.

BELÇİKA SERBEST BIRAKTI

Alınan bilgiye göre, saldırıyı gerçekleştirenler kişilerden İbrahim el Bakraoui, Suriye'ye geçmeye çalışırken Türkiye'nin Gaziantep kentinde yakalanarak, Belçika'ya teslim edildi. Fakat Belçika hükümetince de serbest bırakıldı.

Brüksel'de dün Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunu hedef alan terör saldırılarında, saldırganlar hariç toplam 31 kişi hayatını kaybetmiş, en az 260 kişi de yaralanmıştı. Bazı yaralıların durumunun ağır olması deneniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, saldırılardan sorumlu kardeşlerden İbrahim El Bakraoui'nun Zaventem Havalimanı'ndaki, diğer kardeş Halid El Bakraoui'nun da Maelbeek metro istasyonundaki saldırıyı düzenlediğini açıklamıştı. 

Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısı ile fotoğraflarda görülen ve kaçan diğer bir kişinin kimliğinin ise hala belirlenemediğini ifade etmişti.

Saldırıları DAEŞ üstlenirken, tüm ülkede terör alarmı seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarılmıştı. Polisler, havalimanındaki saldırı sonrası kaçmayı başaran saldırganı arıyor.

YORUMLAR 2
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen aslanim
    Cevapla
  • İstanbul-18 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet. İş üstünde yakalanma diye buna denir. Türkiye teröristi yakalıyor teslim ediyor, herifler salıyor niye, eylem yapsın İslam dinine mal edelim. Geri zekalılar terörün dini imanı olmaz birgün bizi birgün sizi vurur. Siz İslam ile uğraştıkça batarsınız, Allah'ın dini yücelir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"