Kerry'den gece yarısı sürpriz 'Türkiye' telefonu

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, gece yarısı Mevlüt Çavuşoğlu ile kritik bir görüşme yaptı.

Kerry'den gece yarısı sürpriz 'Türkiye' telefonu
Kerry'den gece yarısı sürpriz 'Türkiye' telefonu
GİRİŞ 29.03.2016 03:45 GÜNCELLEME 29.03.2016 03:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat  11.00'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Washington'a hareket edecek. Erdoğan'nın ABD’de camii açılış törenine katılımını da içeren  bu ziyareti, ikili değil uluslar arası bir toplantıya katılım boyutu taşıyor. 

Erdoğan’ın bu ziyareti öncesinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 28 Mart akşamı, ABD Dışişleri Bakanı Kerry arasındaki telefon  görüşmesi dikkat çekti. 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre;  Kerry görüşmede, Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin başsağlığı mesajını iletti.
 
Görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler,  terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda atılan ortak adımlar, Irak ve Libya başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler,  Kıbrıs  ve Rusya konuları gündeme geldi. 
 
Görüşmede ayrıca, PKK  ve diğer terör örgütleriyle mücadelede  işbirliğinin arttırılması hususları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. 

YORUMLAR 6
  • halktan biri 8 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamıyorum bırakalım işidi deası avrupanın basına bela olsun neden engel oluyoruz adamlar gözümüzün içine baka baka ülkemizde bombalar patlatıyor sonrada baş sağlığı diliyor hey allahım birazda onlarda bomba patlasın haksızmıyım?
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Gece yarısı dedikleri bizde gece yarısı, onlarda öğlen vakti falan olsa gerek. Ben dışişleri bakanının yerinde olsam telefonu açmaz ertesi gün gündüz (onlarda gece yarısı) aratırdım. O da sittin sene açmazdı muhtemelen. Neyse...
    Cevapla
  • exelans 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kritik görüşmesi ypg menbic boşluğu için taarruz başlatıyor.kerry de türkiye ye demiştir siz karışmayın.
    Cevapla
  • soner 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bu ne kritik bir görüşmeymiş. Reis 3 yıldır söylüyor çözümü, amacın gerçekten işbirliği olsaydı teröristlere önce kendin destek vermezdin. Ama, az kaldı kerry sen de göreceksin.
    Cevapla
  • atp 8 yıl önce Şikayet Et
    adamdaki rahat poza bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması