Tokat'tan 'Cem Özdemir' kararı

Tokatlılar, Cem Özdemir'i, Tokat hemşehriliğinden belediye meclisi kararı alarak ihraç edecek.

Tokat'tan 'Cem Özdemir' kararı
Tokat'tan 'Cem Özdemir' kararı
GİRİŞ 06.06.2016 16:36 GÜNCELLEME 06.06.2016 16:36
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen sözde Ermeni soykırım tasarısını hazırlayıp 'evet' oyu kullanan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'e memleketi Tokat'ta tepkiler sürüyor. Cem Özdemir'in köyü Kaledere'nin bağlı olduğu Pazar İlçesi Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Tokat Gazeteciler Cemiyet'i ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. 

"CEM ÖZDEMİR DİYE BİRİSİ TOKAT'TA YOKTUR"

Almanya Federal Meclisi'nin almış olduğu kararda en çok Türk asıllı milletvekillerinin 'evet' oyu kullanmasına üzüldüklerini belirten Pervanlar, şöyle konuştu: 
"Annesi ve babası Tokat'ta yaşadıktan sonra Almanya'ya giden Cem Özdemir'in böyle bir hainlik yapmasını kınıyorum. Cem Özdemir diye Tokat'ta bir isim yoktur bu saatten sonra. Biz onu hemşehri diye kabul etmiyoruz. Belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırdık. Yasal süre içerisinde toplantımızı yapıp Cem Özdemir'in Pazarlı, Tokatlı bir kişinin olmadığını, böyle bir hemşehri hukukun bulunmadığını meclis kararıyla tescil edeceğiz." 

Başkan Pervanlar ayrıca, tasarıda tek 'hayır' oyu veren Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Bettina Kudla'yı ise fahri hemşehri olarak mecliste kabul edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR 40
  • belde 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun TOKATLI hemşehrilerimeze bu vekile anladığı dilden cevaplarını verdiler
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamın zaten Türk olmak,Tokatlı olmak gibi bir derdi yok zaten tarafını çoktan seçmiş,Türk vatandaşlığından Alman vatandaşlığını seçerek 18 yaşında çıkmış niyeti o zaman belliymiş kimlerin değirmenine su taşıdığı belli zaten..benim dikkati çekmek istediğim esas konu pkk sempatizanları ve teröristlerinin nerede ise tamamına yakını Almanyayı seçiyor neden Almanya?..düşünmek lazım.. o zaman bizde Almanyayı en büyük düşman olarak görmemiz gerekiyor..
    Cevapla
  • Ahmet TUNA 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan Haini Yahudi dölü
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Kanıbozuk adam sen Tokatlı olamassın
    Cevapla
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    şunun resimlerini koymayın haberlerinize. görmek istemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!