Alev Alatlı: Türkiye değil Almanya tuzağa düştü

Alman Parlamentosu'nun aldığı 1915 kararıyla ilgili çarpıcı bir yorum yapan Alev Alatlı, Almanya'nın tuzağa düşürüldüğünü söyledi.

GİRİŞ 07.06.2016 00:18 GÜNCELLEME 07.06.2016 07:44
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

HABER7- DETAY HABER

Ünlü yazar Alev Alatlı, Habertürk TV’de Ece Üner’in programında, Almanya’da alınan 1915 kararıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

Parlamentodaki söz konusu oturumda Merkel'in ve hükümet üyelerinin bulunmadığını hatırlatan Alatlı, "oturuma meclisin sadece 3'te 1'i katıldı" dedi ve Anglo-Sakson üst akıla işaret etti.

TÜRKİYE DEĞİL, ALMANYA TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

Olanı biteni tam tersi açıdan yorumlayan Alatlı, 1915 kararıyla birlikte Türkiye’nin değil, aslında Almanya’nın tuzağa düşürüldüğünü söyledi.

Kararla ilgili “Alınmadım bile. Bir şey bu kadar zevzek olur. Nesine alınacaksınız” diyen Alatlı, “Ne üstüne vazife? Ne işine yarayacak? Almanya’nın Türkiye’yi küstürmesi Almanya’nın ne işine yarayacak. Böyle baktığınız zaman asıl tuzağa düşürülen Türkiye değil Almanya” ifadelerini kullandı.

Anglo-Sakson dünya tarafından Almanların sürekli olarak devre dışı bırakılma eğiliminde olduğunu vurgulayan Alatlı, bu durumun 2. Dünya Savaşı’ndan beri sürdüğünü söyledi.

Alev Alatlı şöyle konuştu:

BU KARARLA ALMANYA'NIN ÖNÜ TAMAMEN KAPANMIŞ OLDU

Bu bana 1. Dünya Savaşı’nı hatırlatıyor. Zamanın müttefikleri sömürgesiz Almanya’nın Ortadoğu’nun petrolleriyle bütün bağlantılarını kestiler. Yapmadıkları kalmadı. Ve kesildi bu bağlantı.

Dönüyorum bakıyorum, Almanya yine eski Almanya. Benim bildiğim bu adamlar dünya enerjisinin 5’te 1’ini tüketirler. Adamların petrole ihtiyacı var.

Rusya’yla bağlantılarını kestiler, şimdi de Türkiye’yle kestiler. İran’la da kesildi. Bir tecrit var. Benim gördüğüm, bu iş Almanya’yı kilitliyor.

Önümüze konulan her tabağı yemememiz lazım. Almanya’da karar alınırken parlamentoya vekillerin 3’te 1’i girmiş.

BBC PROGRAMLARINA DİKKAT

BBC’deki yemek programlarında bir Alman yemeği gördünüz mü hiç? Bir Alman müzik grubu gördünüz mü BBC’de? BBC’de Almanya’ya dair her şey dışlanır. BBC’deki filmlere bakın, hala bugün bile 2. Dünya Savaşı filmleridir. “İngilizler Almanları nasıl yendi” filmleridir. Bir itme vardır. Anglo-Sakson dünyası bunları itiyor.

DELİKANLI BİR SESE İHTİYACIMIZ VARDI, BULDUK AMA DESTEKLEMİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'deki adaletsiz sisteme atıfta bulunduğu sözlerine de değindi:

"Dünya beşten büyüktür diyebilecek delikanlı bir sese ihtiyacımız vardı. Bunu bulduk, ama desteklemiyoruz. Biz Müslümanlığı da anlatamadık." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu Dünya'nın Kanını emmiş olan İNGİLİZLER nasıl oluyor da Hiçbir yerde Düşman görünmeden her türlü fenalığı milletlere yapmayı başarabiliyorlar.
    Cevapla
  • mahir 7 yıl önce Şikayet Et
    bu söz çok doğrudur
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Zaferler Yenilgilerden sonra gelir.Bu Milletin Yükselişi İnşaallah devam edecektir.
    Cevapla
  • cuneytt69 7 yıl önce Şikayet Et
    Düşünsenize: Türkiye AB'ye girmiş ve bu büyüme ve istikrar devam etmiş. Almanya'nın durumu ne olur? Böyle bir rakip ve bünyesindeki Türk nufus ile şu anki avantajını tamamen kaybeder. İlerisi için yatırım yapıyor Alman gavuru.
    Cevapla
  • davut 7 yıl önce Şikayet Et
    1915 savaşdı ermeniler kars agrı da bnlerce mülüman şehit etdi rus destegiyle
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğruları Söylemiş Alatlı bizimde böyle değerlendirmelerden ders çıkartmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha