John Kerry'den Çavuşoğlu'na kritik telefon

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı

John Kerry'den Çavuşoğlu'na kritik telefon
John Kerry'den Çavuşoğlu'na kritik telefon
GİRİŞ 13.09.2016 19:47 GÜNCELLEME 13.09.2016 20:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaptı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ve Kerry bugün yaptıkları görüşmede, başta çatışmaların durdurulması mutabakatının uygulanması olmak üzere Suriye’deki durumu değerlendirdi. 

Kerry, Türkiye’nin desteği için tekrar teşekkür ederek, mutabakatın ilk saatlerinde olumlu gözlemlerinin bulunduğunu ifade etti. 

Çavuşoğlu, Türkiye'nin mutabakata destek verdiğini yineledi, diğer taraftan rejim tarafından ihlaller yapıldığına işaret etti.

Büyükelçi Bass'in ifadeleri

Görüşmede son olarak Bakan Çavuşoğlu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in bazı belediyelere kayyum atanmasına yönelik ifadelerinden duyulan rahatsızlığı da Bakan Kerry’e iletti.

YORUMLAR 9
  • Allahuekber 7 yıl önce Şikayet Et
    Burdan vuruyoruz ses Amerikadan ya da yandaşlarından çıkıyor suriye konusunda da böyle oluyor bunlara gerçek gücümüzü inşallah 2023 ten sonra göstereceğiz şimdi diklenmeden dik durma dediğimiz yöntemle dikkatli hareket etmeliyiz ve reise bu konuda sonuna kadar güveniyoruz.Allah yolunu açık etsin
    Cevapla
  • Uludağ 7 yıl önce Şikayet Et
    John Bass konuşurken bizim solcu dernekler, solcu gazeteler, solcu partiler ne iş yaparlar. Sözde solcu CHP neden hiç ABD ye karşı sesini çıkarmaz. Bugün Irakta, Suriye'de, Yemende,Mısırda, Afganistan'da, Libyada akan kanın tek Sorumlusu bu haydut devlet ABD iken bu solcu kurumların temsilcilerinin ağızlarımı mühürlendi. Basiretlerimi bağlandı. ABD ülkemizde darbeye teşebbüs ettiriyor, darbeci hain Pensilvanya da hergün basına beyanat veriyor. Bizim solcuların çıt yok pesdoğrusu.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Cavusoglu bakanim: soyle o Kerye ceksin PKK itlerini geriye... Sonra cok pisman olacaklar...
    Cevapla
  • Kahraman 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben bunu şu şekilde okuyorum. Sana dışarıdan atarlar ama sen atmayacaksın!! Ve diyorum ki ne atarlarsa yüz mislini atın Allah aşkına atın !! Hepimiz kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ile beraberiz!! Bu saatten sonra ya istiklal ya ölüm !!
    Cevapla
  • Orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanımız güzel konuşmalar yapıyor kafirlere ödün vermiyorlar Avrupa bakanımız öyle içişler bakanımızda öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı