ABD'den açıklama! İhlaller olursa...

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de sağlanan ateşkesin ardından bazı ihlallerin görüldüğünü ancak ateşkesin genel olarak sürdüğünü bildirdi

ABD'den açıklama! İhlaller olursa...
ABD'den açıklama! İhlaller olursa...
GİRİŞ 14.09.2016 00:23 GÜNCELLEME 14.09.2016 00:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Suriye'de  pazartesi akşamı başlayan ateşkese rağmen bazı şiddet olayları beklediklerini,  tek tük şiddet olaylarına da rastladıklarını belirtti.
 
Toner, "Ancak şu ana kadar bu düzenleme genel anlamda devam ediyor ve  şiddet olayları geçen günlere ve haftalara kıyasla daha az." dedi.
 
Rusya ile temas halinde olduklarını ve değerlendirmeler yaptıklarını  söyleyen Toner, şiddet olaylarına dair gelen raporları Rusya ile ortak şekilde  değerlendirdikleri bilgisini verdi.
 
Toner, 7 günlük ateşkesin sonunda şiddet azalırsa Rusya ile ABD'nin  Ortak Uygulama Merkezi kuracağı hatırlatılarak "Örneğin yarın ciddi bir ihlal  olması durumunda 7 günlük süre baştan mı başlayacak?" sorusunda "Ciddi ihlaller  ya da seri şekilde ihlaller olursa saati sıfırlayacağımızı söyleme hakkımızı  saklı tutuyoruz." karşılığını verdi.
 
Detaylar neden açıklanmıyor?
 
Rusya ile ABD arasında varılan ateşkesin detaylarının bilinmediği  aktarılarak anlaşmanın neden tamamen kamuoyuna açıklanmadığı sorusu üzerine  Toner, şöyle konuştu:
 
"Anlaşmanın detayları göz önüne alındığında bazı operasyonel detaylar  ve hassasiyet alanları var ki bunları açıklamanın hem anlaşmanın kendisine hem de  kimsenin çıkarına olmadığına inanıyoruz. Bunu kamuoyuna açıklamamaya yönelik  değerlendirmemiz geçerli ancak bu halen süren bir değerlendirme. Hala incelemeye  devam ediyoruz. Detayların açıklanabileceğine inandığımız bir noktaya gelirsek  açıklayacağız."
 

YORUMLAR 4
  • sivaslı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkesi muhalifler bozmuş olsa topyekün saldırır kafirler.Ama yazıkki olan garibanlara oluyor,olan dini bütün islam alemine oluyor.Allah yardımcıları olsun...
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD-Rusya ve Esed Suriye'yi parçalamak ve Butik Nusayri devleti konusunda anlaşmak durumundalar , bu işin sonunda müslümanları Gazze şeridi gibi 90x40 km ebadında bir yere yoğunlukla sıkıştıracaklar , neyseki Türkiye ile sınır var , Allah muhafaza Türkiye deki yönetimi de devirip Türkiye'ye de bir Sisi getirenilselerdi (yemedi ) oradaki insanları 90x40 km hapishaneye tıkıp perişan edecekler. Darbe planları ve bu plan hala devam ediyor.Allah Reise uzun ömürler versin .
    Cevapla
  • sssf 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın diğer ucundan gelip kim adına nasıl karar alıyorsunuz asalik topluluk bizdeki ecnebi hayranlarıda insanlık adına bir halt oluyor sanirlar
    Cevapla
  • memo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu anlasmanin altinda bi bit yenigi var herhaldeki aciklamiyolar ALLAH ummeti Muhammed e yardim etsin. Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belçika Başbakanı Alexander De Croo duyurdu... AB'de İsrail'e karşı büyük darbe hazırlığı
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti