AB'den skandal öneri

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Bulgaristan'a kaçak göçle mücadelede destek vermek için skandal bir öneriyi gündeme taşıdı.

AB'den skandal öneri
AB'den skandal öneri
GİRİŞ 16.09.2016 23:04 GÜNCELLEME 16.09.2016 23:11
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Juncker, "Benim değerlendirmeme göre, Bulgaristan-Türkiye sınırına 200 sınır muhafızı gönderilmeli, 50 araç için mali kaynak sağlanmalı" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-ClaudeJuncker, Bulgaristan'a kaçak göçle mücadelede destek vermek için 160 milyon avro yardım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Juncker, Slovakya'nın başkenti Bratislava'daki gayrıresmi AB liderler zirvesinin tamamlanmasının ardından, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile gazetecilere kısa açıklamalarda bulundu.

'CİDDİ BİR SORUN'

Bulgaristan'ın Türkiye sınırında kaçak göç nedeniyle ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldığını anlatan Juncker, "Bu sadece Bulgaristan için büyük bir sorun değildir, aynı zamanda AB'nin bir sorunu olarak görülmelidir." dedi.

AB'nin Bulgaristan'ı bu sorun karşısında yalnız bırakmadığını, sınır güvenliği ve kaçak göçle mücadele için 108 milyon avro yardımda bulunma kararı aldığını açıklayan Juncker, bu rakamı Bulgar hükümetinin ihtiyaçları doğrultusunda 160 milyon avroya yükseltmeyi planladıklarını bildirdi.

Juncker, "Benim değerlendirmeme göre, Bulgaristan-Türkiye sınırına 200 sınır muhafızı gönderilmeli, 50 araç için mali kaynak sağlanmalı." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 34
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa catirdiyor ,sovyetlerin son donemine benziyor
    Cevapla
  • GÖNÜL DOSTU 7 yıl önce Şikayet Et
    AB demiyiz hayir onlarin askeri yopkmu Anlarin cani cannnda bizimkilerri ne yani of be inanin ne bu yahu
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizler avrupaya muhtac degiliz avrupa kurt cakal siyasetcilerle dolu turkiye aklini basina almali onlara minnet etmemeli kendi gücümuzun farkina varmali cok calisip onlari gecmeliyiz amerka dolarini devreden cikarmaliyiz ticarette
    Cevapla
  • türkan 7 yıl önce Şikayet Et
    göcmen sade sINIRdan degil denizdende gidiyor,bence bir numara dönüyor, dikkat et TÜRKIYEM ALLAHA emanettt
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonra ab ve abd ye karşı tamamen bildiğimizi okumalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri