Başbakan'dan Schulz'a tepki telefonu!

Başbakan Binali Yıldırım, AP Başkanı Schulz ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

GİRİŞ 05.11.2016 13:03 GÜNCELLEME 05.11.2016 15:38
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Başbakan Yıldırım, AP Başkanı Schulz ile telefon görüşmesinde, Türkiye'deki gelişmelerin Avrupa kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmasından ve teröre destek verenlere Avrupa'da bazı siyasi çevrelerce arka çıkılmasından kamuoyunun büyük rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Yıldırım, Türkiye'nin, AB üyelik hedefinin kararlılıkla devam ettiğini, Türk ve AB makamları arasındaki diyaloğun artarak sürmesini istediğini ifade etti.

TALİHSİZ BEYANATLAR

Başbakan Yıldırım da Türkiye'deki gelişmeler hakkında muhatabına bilgi verdi. Avrupa'daki bazı çevrelerin yanlış ve eksik bilgilerden hareketle, bazı temelsiz ön yargılarla Türkiye hakkında talihsiz beyanatlarda bulunduklarını, yargının bağımsız olduğunu ve işlemlerini kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiğini anlatan Yıldırım, ülkenin halihazırda başta PKK ve FETÖ olmak üzere eli kanlı terör örgütleriyle mücadele ettiğini ve terörün vatandaşları hedef almaya devam ettiğini kaydetti. 

Bunun son örneğinin Diyarbakır'da yaşanan ve PKK tarafından üstlenilen saldırı olduğunu belirten Yıldırım, bu hain terör şebekelerine destek verenlerin, her kim olursa olsun, yargı sürecinden bağışık olmalarının hiçbir hukuk devletinde mümkün olmadığını, bu bağlamda bağımsız mahkemelerce alınacak kararlara herkesin saygı duyması gerektiğini vurguladı. 

AVRUPADA ÇARPITILIYOR

Başbakan Yıldırım, Türkiye'deki gelişmelerin Avrupa kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmasından ve teröre destek verenlere Avrupa'da bazı siyasi çevrelerce arka çıkılmasından kamuoyunun büyük rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. 

Yıldırım ayrıca Türkiye'nin AB üyelik hedefinin kararlılıkla devam ettiğini, Türk ve AB makamları arasındaki diyaloğun artarak sürmesini istediklerini belirtti. 

Başbakan Yıldırım ve AP Başkanı Schulz, önümüzdeki dönemde Türkiye-AB iş birliği ile gündemdeki diğer konuların karşılıklı üst düzey temaslarda ele alınması konusunda mutabık kaldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • Haçlılar 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyıllar önce de kendi kamuoylarına/halklarına Müslümanları nasıl "Barbar" diye tanıtıp Haçlı Orduları için bahane ve destek aldılarsa şimdi de aynı yolu izliyorlar. Avrupadaki çarpıtma haberlerle aslında öncelikle kendi halklarını kandırıyorlar ve bize karşı kışkırtıyorlar ki bize karşı yaptıkları/yapacakları saldırıları meşrulaştırabilsinler.
    Cevapla
  • vatan sever urfalı 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu bırakın bu birlik mirlik dört koldan ülkeye saldırıyorlar içimizdeki hainleri arkalarına alarak siz hala avrupa avrupa ya bosverin birakn bu mültecileri gitsinler oraya onlar haklarından gelir
    Cevapla
  • BAHRİ 7 yıl önce Şikayet Et
    ab kadar başınıza taş düşsün halen ab yeter artık istemiyoruzzzzzzzz
    Cevapla
  • Murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    İttihadı islam Yani islam birliği şarttır. Ab hristiyan birliğidir. İçimizdeki ablilere bunu anlatmak artık zor.
    Cevapla
  • çık çık 7 yıl önce Şikayet Et
    AVRUPADA ÇARPITILIYOR...kardeşim aslında adamlar inanırlarda arada karıştırıcılar var yanlış bilgi veriyorlar kastenmi yapıyorlar sanki
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle kasti yapiyorlar, merak etme bilmediklerinden degil senden benden cok iyi bilirler. 45 yildir almanyada yasiyorum yas 50, sen bakma yüzümüze güldüklerine, ellerinden gelsin Türkiyeyi bir bardak suda bogarlar. bu yazdigima kesinlikle inana bilirsin.
    Cevapla
  • Alperto 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle kasten yapıyorlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den dava kararı sonrası Selahattin Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Sorumluluğu üstüme alıyorum