Başbakan'dan Almanya'ya net mesaj

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier'a AB çevrelerinden gelen haksız eleştirileri esefle karşıladığını söyledi.

GİRİŞ 15.11.2016 17:35 GÜNCELLEME 15.11.2016 17:40
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konutunda kabul ettiği Steinmeieri Almanya'da cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Görüşmede, Almanyayı yakın bir dost ve müttefik olarak gördüklerini belirten Yıldırım, FETÖ, PKK ve DEAŞ başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelede iş birliğini artırarak sürdürmeyi hedeflediklerini vurguladı.

ESEFLE KARŞILIYORUZ

Türkiyenin, AB çevrelerinden gelen haksız eleştirileri esefle karşıladığını ve diyaloğun sürdürülmesine önem verdiğini vurgulayan Yıldırım, Almanyanın bu alandaki çabalara katkı sağlamasını beklediklerini ifade etti.

"DİYALOĞUN MUHAFAZA EDİLMESİ ÖNEMLİ"

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de Türkiyenin terörle mücadelesine destek verdiklerini belirtti.

Diyaloğun muhafaza edilmesine önem atfettiklerini aktaran Steinmeier, gelecek süreçte Türkiye ve Almanyanın her alanda iş birliği içinde olmasının önem arz ettiğini vurguladı.

STEINMEIER TBMM'Yİ GEZDİ

Steinmeier, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombaladığı TBMM'nin zarar gören alanlarını gezdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın kabulü sonrası Steinmeier ve beraberindeki heyet, Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan ile Meclis'in 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan alanlarında incelemede bulundu.İncelemeleri sonrası Steinmeier ve beraberindekiler Meclis'ten ayrıldı.

YORUMLAR 38
  • hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    restinizi çekin ab den dost olmaz
    Cevapla
  • hilmi 7 yıl önce Şikayet Et
    bu hainlerin hainliği ile oluşmuştur
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    görüş.meyin bu iki yüzlü hinlerle
    Cevapla
  • ali. 7 yıl önce Şikayet Et
    dostsak gereğini yapın.törörle deyilde türküye cumhuriyeti devletini töröre kerşı sonuna kadar desteklemenizi ve iş birliği yapmanızı türk halkı olarak görmek isteriz.
    Cevapla
  • Cepni52 7 yıl önce Şikayet Et
    Alman bakan teror mucadelesine destek verdigini aciklamis dogru teroristlere destek veriyorlar ne kadar turkiye dusmani varsa almanyada pkk dhkpc gosterileri almanyada ama yasal gosteri yapan halkimiz sinevizyondan cumhurbaskanin konusmasini izleyemiyor biz bunlari not ediyoruz deniz feneri.donerci katliamlarinida unutmadik .ermeni tasarisi bunlar dusmanligi dostlukla karistiriyorlar.iki yuzlulugu biraksinlar az delikanli olsunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama