AP'den Türkiye kararı: Erteledik

AP'den bir heyetin, Türkiye’ye yapacağı ziyaretin ertelendiğini belirten AP Başkanı Martin Schulz, Kati Piri'nin Türkiye tarafından istenmemesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

AP'den Türkiye kararı: Erteledik
AP'den Türkiye kararı: Erteledik
GİRİŞ 17.11.2016 00:12 GÜNCELLEME 17.11.2016 10:39
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu’ndan bir heyetin, Türkiye’ye yapacağı ziyaretin, ‘görüşmelerin formatı hakkında Ankara’yla anlaşma sağlanmadığı için ertelendiğini’ belirten AP Başkanı Martin Schulz, ‘al-seç yaklaşımının kabul edilemeyeceğini’ söyledi.

Türkiye'deki son gelişmeler üzerine Başbakan Binali Yıldırım ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz arasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen telefon görüşmesi kapsamında, AP’den bir heyetin Türkiye’ye gönderilmesi planlanmıştı.

Avrupa Parlamentosu Ankara'ya, AP Dışişleri Komisyon Başkanı Alman parlamenter Elmar Brok ile Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri'yi gönderme kararı almıştı. 

ANKARA "PİRİ GELMESİN" DEMİŞTİ

Bakan Bekir Bozdağ ise Kati Piri’nin, Türkiye’nin terörle mücadelesini hazmedemeyerek “İlişkileri dondurmak, vereceğimiz tek yanıt” sözlerine tepki olarak Piri'yi, kendisini ziyaret için gelen AB heyetinde istememişti.

AP, ZİYARETİ ERTELEDİ

Ankara'dan gelen bu mesaj üzerine ziyaretin ‘ileri bir tarihe ertelendiğini’ bildiren AP Başkanı Schulz, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk makamlarıyla samimi, açık ve iyi niyetli diyalogdan yanayız. Sayın Brok ve Piri Avrupa Parlamentosu'nu temsil etmektedir. Kimin kiminle konuşacağı konusunda al-seç yaklaşımını kabul edemeyiz" dedi.

YORUMLAR 83
  • Burak 7 yıl önce Şikayet Et
    Ertelemeyin bitirin
    Cevapla
  • mardinli 7 yıl önce Şikayet Et
    gelmeyin çokta tın
    Cevapla
  • 1970 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ne işiniz var. Sizi istemediğimizi açıkça bildiriyoruz. Ama kime laf anlatıyorsun. Bu haysiyetsizlerin yüzüne tükürsen bile anlamazlar. Reis sınır kapılarını aç terörü açıkça desteklemek nedir öğrensinler. Ozaman Avrupanın altını üstüne getirsinler. Bizde böyle Avrupayı açıkça desteklediğimizi göstermiş oluruz.
    Cevapla
  • cocuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin formatiniz batsin.dolandiricilar.yillardir cocuk kandirdiniz.simdi o cocuklar buyudu!
    Cevapla
  • receptoprak8 7 yıl önce Şikayet Et
    wallamı la! erteledinizmi? inanmıyorum. hadi birdaha söyle!!! (50 )yıldır ki ney di? wah wah wah heygidi sabancı! rahmetle anıyoruz. ve onun ağzından diyoruzki. wah wah wah sizlere sizingibiler.............
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe