Rus uzmandan Türkiye'ye 'S-400' yorumu

S-400 füzelerinin Türkiye’ye satışının mümkün olduğunu ifade eden Rus askeri uzman emekli Albay Litovkin 'Ama önce bizim kendi ordumuza verilsin, sonra durumu değerlendiririz' dedi

Rus uzmandan Türkiye'ye 'S-400' yorumu
Rus uzmandan Türkiye'ye 'S-400' yorumu
GİRİŞ 18.11.2016 19:56 GÜNCELLEME 18.11.2016 20:01
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarını Sputnik’e değerlendiren Rus askeri uzman emekli Albay Viktor Litovkin, şunları söyledi: “S-400 füze sistemini Türkiye’ye satabiliriz. Neden olmasın? Fakat önce kendi ordumuza bu silahlar verilmeli. Bugün ordumuz tamamen bu sisteme sahip değil. Sonra durumu değerlendiririz.

S-400 FÜZESİNİ İLK ALACAK ÇİN, SONRA HİNDİSTAN

S-400 füze sistemini Rusya’dan alacak ilk ülkenin Çin olduğunu kaydeden Litovkin, "Sonra sırada Hindistan var. Ama ne zaman Türkiye’ye satılacak henüz belli değil.

"TÜRKİYE ÇİN FÜZELERİNİ TERCİH ETMİŞTİ"

Hatırlarsanız Türkiye daha önce başka bir füze sistemi ile ilgili ihaleye katılmıştı. İhalede Rus, ABD ve Çin füze sistemleri de vardı. Türkiye Rus sistemine çok benzeyen Çin sistemini tercih etti. Bildiğim kadarıyla Çin füze sistemleri halen Türkiye’ye sevkedilmedi” dedi.

RUS SİLAHI ALMAMASI İÇİN ABD VE NATO TÜRKİYE’YE BASKI UYGULAYABİLİR

ABD ve NATO faktörüne de dikkat çeken emekli Albay Litovkin, “Unutmamak lazım ki Türkiye NATO üyesi. Dolayısıyla Rus silahı almaması için ABD ve NATO Türkiye’ye baskı uygulayabilir. Çünkü ABD ve NATO, Türkiye’nin Rusya piyasasından silah almasına olumlu bakmaz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 55
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Silahlı ANKA nerede?BAYRAKTAR Silahlandı biz hala Kamunun silahlandıracağı ANKA'yı bekliyoruz.Demem O ki bu İş Kamu personeli ile olmaz?Vatansever bir güçlü bir Devlet destekli Özel sektör ile Füze sistemlerini Uzun menzilli yapabiliriz.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Acilen Uzun menzilli Karadan karaya,Karadan Havaya,havadan hava ve karaya atılan füzeleri geliştirmemiz gerekiyor.Bu işi Devlet destekli Ülkesini seven güçlü bir Yerli Firmaya havale etmeliyiz.Aksi halde Kamu personeli ile bu iş olmaz.Olsaydı nerede İnsansız Hava aracımız ANKA.Hani Silahlandırılıyordu nerde?Özel sektör BAYRAKTAR onu geçti.
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Boş gezen mühendisleri toplayın yapsınlar.
    Cevapla
  • canavarlar 7 yıl önce Şikayet Et
    alsin basina calsin silshini bizimle dalga geciyorlar suriyede katliyam yapiyor turkiyeyide gundeminden birakmiyor yeterbiz millet olarak bu katillerin hic bir seyini istemiyoruz suriyeden defolup gitsin eseti oldurun o katilin yasamasi haram allah belanizi versin sizde insan kiribtisi bile yok kafirler
    Cevapla
  • putkıran 7 yıl önce Şikayet Et
    tam olarak arada kaldik.ha abd ha rusya ikiside birbirinden beter.ama rusyanin tariht bize verdigi zarari diger tüm ülkeleri toplasan vermedi.suriyede milleti kiran soykirim yapan rusyayla isbirligi bize selamet getirmez.esad güclü olsa onunladami isbirligi yapacaktik?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den