Ankara'dan karşı hamle! İşte masadaki 3 seçenek

AP'nin dün aldığı skandal karar sonrası gözler Ankara'ya çevrildi. İşte Türkiye'nin atması beklenen karşı hamleler...

Ankara'dan karşı hamle! İşte masadaki 3 seçenek
Ankara'dan karşı hamle! İşte masadaki 3 seçenek
GİRİŞ 25.11.2016 11:00 GÜNCELLEME 25.11.2016 11:21
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu, dün AB ile Türkiye arasında 3 Ekim 2005’te başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasına ilişkin kararı 37 oya karşı 479 evet oyuyla kabul ederken  107 parlamenter ise çekimser kaldı.

AP TARİHİNDE BİR İLK

28 ülkeden 751 milletvekilinden meydana gelen Avrupa Parlamentosu tarihinde ilk defa  bir ülkeyle müzakerelerin dondurulmasına yönelik tavsiye bildirgesi yayınladı.Alınan bu karar bağlayıcılığı olmayıp sadece çağrı niteliğinde olsa da Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açısını gösterir nitelikte.

Kararın açıklanmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve ve AB Bakanı Ömer Çelik kararın 'Türkiye için yok hükmünde' olduğunu açıklasa da Ankara'nın  AP'nin Türkiye’ye gözdağı vermek için aldığı karara tepkisiz kalmaması ve karşı hamle yapması bekleniyor.

ANKARA'NIN ELİ GÜÇLÜ: İŞTE MASADAKİ SEÇENEKLER

İngiltere'nin AB'den ayrılması ve İtalya'nın da benzer sinyaller vermesi üzerine zaten sarsıntıda olan AB'ye karşı Ankara'nın eli son derece güçlü. İşte Türkiye'nin skandal karar sonrası atması beklenen hamleler...

1-Geri kabul anlaşması:

Ankara'nın atması beklenen ilk hamle Mülteci Geri Kabul Anlaşması'nın askıya alınması. Mülteci akınlarından dikenli tellerle korumaya çalışan Avrupa geçtiğimiz Mart ayında Türkiye ile geri kabul anlaşması imzalamış ancak verdiği sözleri tutmamıştı. Türkiye'nin geri kabul anlaşmasını askıya almasıyla Avrupa’ya gitmek için bekleyen 3 milyon mültecinin önünde hiçbir engel kalmayacak.

2-Gümrük Birliği:

İkinci aşamada Türkiye’ye yarardan çok zarar getiren Gümrük Birliği'nin iptali gündeme gelecek. Türkiye'nin 1959'da dahil olduğu Gümrük Birliği, dış ticaret açığının temel sorumlusu olarak gösteriliyor.

3-TRexit Referandumu:

Ankara'nın atması beklenen en önemli hamle ise AB'den çıkmak için yapılacak referandum olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRexit referandumunu işaret ederek, "Bize yapılanlara karşı sabredemeyiz. Gerekirse halkımıza sorma yoluna gideriz.  Bakalım halk ne diyor? Milli irade ne diyor? Milletimiz ne derse onu yaparız" demişti.

TRexit referandumu ile 57 yıldır AB kapısında oyalanan Türk halkı AB üyeliği için son kararını verecek. Türkiye'de son dönemde yapılan anketlerde Türkiye’nin AB üyeliği yolundaki sürecinin sonlandırılmasını isteyenlerin oranı yüzde %68'i buldu.

 

YORUMLAR 141
  • belde 7 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz bu Natoya büyük bir şamar gibi geldi. Osmanlı tokadını bu milletten yediler mi kendilerine ancak gelmeye başladılar. Şu an zayiat araştırması yapıyorlar. Kalan elemanlarını da AB ülkelerinde toplayıp bize karşı kullanacaklar bu şeref yoksunu AB. Çünkü ne kadar Türk düşmanı varsa başta Bürüksel olmak üzere ALmanyanın başını çektiği Birleşik Haçlı ittifakı bu NA-TÖ yü bize karşı kullanmak istiyor. Biz zaten bunları bu zamana kadar ileri karakolu imişiz. Yok biz sizin karakolunuz değiliz deyince ne kadar terör gurubu varsa ülkemize saldılar. uyan ülkemin insanı güç sende sadece zihinlerimiz karışık. Bak 250 şehitle bunların hepsinin foyasını ortaya çıkardık.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize karşı kullanabilecekleri en tehlikeli gurup: Fetöcü F16 pilotları. Kullanabilecekleri ülke: Yunanistan. Hedef: Her fırsatta iptal etmemizi istedikleri ve listeledikleri, hava alanı, köprü, tünel, nükleer tesis vb. projelerimiz. Sonuç: Bu pilotlara dikkat! 15 Temmuz gecesi bizden izin almadılar. Yunan halkından da izin almayacaklardır.
    Cevapla
  • belde 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kaç yıldır jandarmalığını yaptığımız Nato dan bunlar bizi atmadan biz çıkalım. Bu işi uzatmanın hiç anlamı yok zaten bizi Nato dan saymıyor adamlar. Ne zaman bu hain örgütün bizdeki hainler askerden uzaklaştırıldı. bizi atmaktan bahsetmeye ve tehdit etmeye başladılar. Bunlar bizi saftirik zannediyor galiba. elimizi çabuk tutalım. içimizde ne kadar Natocu varsa temizleyelim.
    Cevapla
  • ASTERIX 7 yıl önce Şikayet Et
    NATO ve Avrupa, Türkiye'yi dışladığında Rusya'ya karşı caydırıcı üstünlüğünü kaybeder. İşte o gün Rusya, Avrupayı işgal eder. Bu senaryo için Rusya'nın planları hazır ve günü bekliyor. Şimarıklık ve züppelikte zirveye ulaşan Avrupa artık sağlıklı düşünemiyor ve bunu yapacak.
    Cevapla
  • RUSLARI GÖRÜYORUM 7 yıl önce Şikayet Et
    “Avrupa'yı işgal etme” planları hazır olan Rus generallerin sevinçten ellerini ovuşturarak beklediklerini "Haydi artık atın şu Türkiyeyi aranızdan, çıkarın NATO'dan" diye sabırsızlıkla beklediklerini görür gibiyim. Final maçında, son dakikada penaltı kazanan takımın taraftarlarının sevinciyle, büyük ikramiye için bütün rakamları tutturmuş da son rakamı bekleyen talihlinin heyecanıyla, bir ülkeyi satın alacak kadar mirası kendilerine bırakan ve ölüm döşeğinde can çekişen amcalarının son nefesini vermesini bekleyen mirasçıların sabırsızlığıyla bekleşiyorlar.
    Cevapla
  • Tehlikeli durum 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki diyelim ki kapıları açtık. Suriyeliler daha düne kadar Ege'de boğulumuyor muydu? Avrupa da bunu seyrediyordu. Yine ölümler söz konusu olursa reis buna nasıl dayanır. Vicdanlı adam vesselam
    Cevapla
  • semih 7 yıl önce Şikayet Et
    kapılar denize doğru açılmaz
    Cevapla
  • kayserli esnaf 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence avrupa ya biz gümrük uygulayalım sınırı açıp mültecilerin avrupa ya akmasına müsade edelim...avrupa mallarını kullanmayalım avrupa daki türk ler paralarını türk bankalarına aktarsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap