Bakan çok sert konuştu: AB Truva atı gibi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Avrupayı sert bir dille eleştirerek, "AB gibi devasa bir yapı vardı. Truva atı gibi. Tahtadanmış halbuki, Her yerinden gıcırtı geliyor şimdi." dedi.

Bakan çok sert konuştu: AB Truva atı gibi
Bakan çok sert konuştu: AB Truva atı gibi
GİRİŞ 27.11.2016 19:52 GÜNCELLEME 27.11.2016 19:52

AK Parti Çal İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantına katılan  Zeybekci, buradaki konuşmasında, Türkiye’nin dimdik ayakta olduğunu, ekonomik  kriz tellalları, ekonomik kriz duacıları ve davetçilerinin 15 Temmuz gibi "yerle  bir olacağını" belirtti.

Dünyada haritaların, dengelerin değiştiğine dikkati çeken Zeybekci,   Amerika’da bugün her şeye "ak" diyen bir başkandan sonra, ertesi gün her şeye  "kara" diyen bir başkanın göreve geldiğini, 3 ay önce 12 ülke ile imzaladıkları  dünyanın en büyük ticaret anlaşmasını 'ben tanımıyorum, çıkıyorum' dediğinin  altını çizerek, şöyle devam etti:

AB TRUVA ATI GİBİ

"AB gibi devasa bir yapı vardı. Truva atı gibi. Tahtadanmış halbuki.  İngiltere de çıkınca, her yerinden gıcırtı geliyor şimdi. Tabii bazı  gıcırtılarının hızlarını alamıyorlar, bize de söylüyorlar da boşverin, biz  işimize bakarız. Türkiye’nin AB'ye üye olmak gibi bir derdi yok. Bizim olmazsa  olmazımız refahımızın, insan haklarının, demokrasinin, eğitimin, bilimin,  teknolojinin AB’nin üzerinde olmasıdır."

Ekonomi Bakanı Zeybekci, dünyadaki dengeler değişirken ekonomilerin de  etkilendiğini ancak dünyada ihracat düşerken Türkiye’nin AB’ye ihracatının  yükseldiğini, Rusya, İngiltere ve AB ile her şeyin düzgün gittiğini söyledi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!