Kerry'den İsrail'e: Yolunuz yol değil

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail'in Batı Şeria ve Filistin topraklarındaki yerleşimci politikasını eleştirerek, "İsrail tehlikeli bir yere doğru gidiyor" dedi.

Kerry'den İsrail'e: Yolunuz yol değil
Kerry'den İsrail'e: Yolunuz yol değil
GİRİŞ 05.12.2016 00:37 GÜNCELLEME 05.12.2016 00:37
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Kerry, ABD'nin başkenti Washington'daki Brookings Enstitüsü Saban Forumu'nun yıllık konferansında yaptığı konuşmada, Filistin-İsrail sorununu değerlendirdi. Kerry, İsrail yönetiminin, Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri inşasına devam etmesinin iki ülke arasında barışın sağlanması adına bir engel olduğunu söyleyerek, "İsrail tehlikeli bir yere doğru gidiyor" diye konuştu.

'KENDİMİZİ KANDIRMAYA GEREK YOK'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Saban Forumu'nda yaptığı konuşmasındaki, "yerleşimci politikanın barış görüşmelerine engel olmadığı" yönündeki sözlerine tepki gösteren Kerry, şunları kaydetti: "Netanyahu'nun yerleşimci politikanın barış görüşmelerine engel olmadığı yönündeki sözlerine katılmıyorum. Kendimizi kandırmaya gerek yok. Her şeyi görmezlikten gelip bir etkisi olmadığını söyleyemezsin. Etkisi var. Yerleşimci politikanın, sorunun ana kaynağı olduğunu söylemek için buraya gelmedim. Fakat bunların barış için bir sorun olmadığını da söyleyemem.

'UYARILARIMIZI DUYMAZLIKTAN GELİYOR'

İsrail'in Filistin'le yaşadığı sorunun sadece bu iki ülkeyi ilgilendirmediğine dikkati çeken Kerry, İsrail-Arap ülkeleri arasındaki ilişkinin de bu çatışmadan etkilendiğini belirtti. Kerry, "İsrail, Filistin'le ilişkilerini düzeltmeden Arap dünyası ve İsrail arasında ayrı bir barış anlaşması olmayacak" diye konuştu. Kerry, İsrail'in iki devletli çözüm arayışı ve yerleşimci politikasını aynı anda devam ettiremeyeceğini belirterek, ikisinden birini seçmesi gerektiğini söyledi. Kerry, "İsrail bizim uyarılarımızı duymamazlıktan geliyor" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 34
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç inanmıyoruz abd.Geçin bu ayak oyunlarını.
    Cevapla
  • emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    ikiyüzlü abd.
    Cevapla
  • mevhibe inal 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç inandırıcı değil! Siz Saddam Kuveyt'e girdi diye Irak'ı işgal edip, onu dünyanın en kötü adamı ilan etmediniz mi? Bununla kalmayıp Irak'ı işgal edip milyonlarca insanı bombalayıp, işkenceden geçirmediniz mi? İsrail 80 yıldırFilistin ve Filistinlileri her türlü zulümle yutuyor.
    Cevapla
  • asilkan 7 yıl önce Şikayet Et
    boynuz kulağı geçer
    Cevapla
  • enver şatır 7 yıl önce Şikayet Et
    senin altındaki sandalyenin sahibi İsrail. bir kere sandalyene sahip çık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi