ABD sonunda kabullendi! Başarısız olduk

ABD'den, Suriye'de politik bir geçiş süreci sağlama yönündeki diplomatik girişimlerde başarısız oldukları itirafı geldi.

GİRİŞ 23.12.2016 03:42 GÜNCELLEME 23.12.2016 09:25
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'de politik bir geçiş süreci konusunda diplomatik girişimlerinin başarılı olmadığını söyledi.

Kirby, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında kendisine yöneltilen, 'Dışişleri Bakanı John Kerry'nin şunu daha iyi yapabilseydik diye düşündüğü bir konu var mı' sorusuna cevaben:

"Dışişleri Bakanı'na soracak olsaydınız, size Suriye'de içinde bulunduğumuz durumdan dolayı nasıl hayal kırıklığı yaşadığımızı söyleyecek ilk kişi olurdu.

Bizim Suriye'de politik bir geçiş sürecine ulaşma, Suriye halkının sesinin duyulacağı, daha iyi, daha güvenli ve birleşik bir Suriye diplomatik konusundaki diplomatik girişimlerimiz başarılı olmadı.

Bu önümüzdeki bir kaç hafta içinde değişmez demek değil. Bir ay daha görevini sürdürecek, bizi istediğimiz noktaya getirmeye çalışacak. Sanırım kendisi bu konuda daha başarılı olabilmeyi dilediğini söylerdi " şeklinde konuştu.

SORUMLUSU SURİYE HÜKÜMETİ

Kirby, Halep'in yeniden Esad güçlerinin eline geçmesiyle ilgili bir soruya verdiği yanıtta da, Haleplilerin güvenliğinden, gereksinimlerinin karşılanmasından Suriye hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi. Kirby, "Elbette sorumlular. Aynı zamanda Halep'in alınması sürecinde yol açtıkları yıkımdan, açlıktan, felaketten de sorumlular" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 38
  • Galip hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım bu kadar nefretin , kinin altından nasıl kalkacaksınız
    Cevapla
  • Galip hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    O enkazın altında kalan küçücük kuzuların ahı sizi yakacak. Tek anacınız tc yıkmaktı. Ama hesaba katmadığınıZ, Rahman. Bu zulüm yanınıza kalmayacak. Gazap üstüne gazap yaşayacaksınız. Hırıstıyan görünümlü yahudiler sizi
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    başarısız mı adamların amacı kaos sizce kaos yok mu
    Cevapla
  • Celal 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD sorumsuz yani.. bizde yedik. Ulan orta doğuyu kan gölüne çevirdiniz be! Savunacak halk mı kaldı orada? :(
    Cevapla
  • ahmed murad 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyedeki kan ve gözyaşının bu hale gelmeside abd=batı ve iran sorumlu. kaypak herifler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!