Trump'tan BM çıkışı! Zamanlamaya dikkat!

ABD Başkanlığına seçilen Trump, Twitter'da BM'yi eleştirdi.

Trump'tan BM çıkışı! Zamanlamaya dikkat!
Trump'tan BM çıkışı! Zamanlamaya dikkat!
GİRİŞ 27.12.2016 04:28 GÜNCELLEME 27.12.2016 05:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, Birleşmiş Milletlerin (BM) büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüpten ibaret olduğunu iddia etti.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada BM'yi eleştirdi.

TRUMP, BM'Yİ ELEŞTİRDİ

"BM, büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüp, çok üzücü." mesajını paylaşan Trump'ın bu açıklamasını, BM Güvenlik Konseyinde İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim birimlerine son vermesini talep eden kararın kabul edilmesinin ardından yapması dikkati çekti.

Donald Trump, daha önce de BM Güvenlik Konseyindeki İsrail kararının veto edilmesi çağrısında bulunmuş, ABD'nin çekimser kalmasıyla kararın kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada ise "BM'ye gelince, 20 Ocak'tan sonra işler farklı olacak." ifadesini kullanmıştı.

TRUMP'TAN OBAMA'YA CEVAP

Trump, görevinin sona ermesine sayılı günler kalan Başkan Barack Obama'nın 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerine katılabilmesi halinde kendisi karşısındaki şansına ilişkin, "Bu yıl yarışabilsem seçimleri kazanabilirdim." açıklamasına da yine Twitter'dan yanıt verdi.

Obama'nın bu açıklaması üzerine Trump, "Başkan Obama, bana karşı galip gelebileceğini düşündüğünü söyledi. Öyle diyebilir ama bence hiçbir şekilde (kazanamazdı). İşsizlik, DEAŞ, Obamacare." mesajını paylaştı.

YORUMLAR 18
  • Neco 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd de cumhuriyetcilerle demokratlar arasindaki kriz git gide buyuyor ve is abd bayragi yakip biz eyalet olarak bagimsizlik isteriz konumuna kadar geldi bu twitler bunun kucuk bir gostergesi olarak dusunuyirum mit artik biseyler yaparsin git beyaz bir polisi tesvik et siyahi veya latin birininvursun ve sonra o "DUNYA JANDARMASININ" dususunu izleyelim dolarin dususunu izleyelim.
    Cevapla
  • samimi 7 yıl önce Şikayet Et
    Trumpi istemeyen yerlesik düzen.Fetö bile istemiyorsa Tramp dogru yolda demektir.
    Cevapla
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    BM lerle yön veren abd diyor bu açıklamada.Ama pasif kaldığından bahsediyor.Bu konuda haklı..Vakti geldiğinde göreceğiz ne kadar kararları konusunda kararlı bir tutum izleyecek.Fakat Müslümanlar konusunda görüşünü değiştirmezse Müslüman dünyası hiç olmadğı kadar bir araya gelmeli artık...Bunun fitilini ateşleme vakti tam bu günlerde olabilir Suudi kralının kampanyasına Türkiye Pakistan Azerbaycan Katar ve katılmak isteyen diğer müslüman devletler açıktan destek vererek..
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD’nin Trump.eti = İsrail’in borazanı…
    Cevapla
  • Hamza 7 yıl önce Şikayet Et
    Delioğlan, Laf değil İcraat önemli. Korkarım sen de öncekiler gibisin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ