Yunanistan 50 teröristi iade etmiyor!

Darbeci askerleri iade etmeyen Yunanistan'ın, son 10 yılda Türkiye'nin iadesini talep ettiği 50 teröristten hiçbirini vermediği ortaya çıktı

Yunanistan 50 teröristi iade etmiyor!
Yunanistan 50 teröristi iade etmiyor!
GİRİŞ 29.01.2017 06:23 GÜNCELLEME 29.01.2017 11:46
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde helikopterle kaçan 8 FETÖ üyesini iade etmeyen Yunanistan, FETÖ'yle birlikte PKK, DHKP-C, Hizbullah'a da kalkan oldu. Terör örgütleri ile mücadele kapsamında Yunanistan'da saklanan teröristlerin iadesini talep eden Türkiye, son 10 yılda Atina'dan hiçbir olumlu cevap alamadı.

10 YILDA 50 TERÖRİSTİ İADE ETMEDİ

Adalet Bakanlığı tarafından, Uluslararası Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması kapsamında Yunanistan'dan son 10 yılda 50 terör örgütü mensubu terörist için iade talep edildi. Türkiye'nin terör örgütü mensuplarına ilişkin hiçbir iade başvurusu Yunanistan tarafından kabul edilmedi.

PKK, DHKP-C ve FETÖ'YE KALKAN

Teröristlerin yuvalandığı ülke haline gelen Yunanistan'da içlerinde PKK, FETÖ, DHKPC gibi örgütlerin bulunduğu 50 teröristi vermedi. Edinilen bilgiye göre, Yunanistan 2007 yılından bu yana Türkiye tarafından yapılan 6 DEV-SOL, 24 DHKP-C, 8 FETÖ, 1 Hizbullah, 1MLKP, 1 PKK ,1 THKP-C , 5 TKP-ML ve 3 diğer örgütlerden olmak üzere toplamda 50 teröristin iadesine ilişkin talepleri kabul ederek ,teröristleri Türkiye'ye iade etmedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 44
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Etmiyorsa daha faydalı iş var. Akar denize açılmışken adalara el koruz olur biter. Adalar iltica talebinde bulundu deriz olur biter.
    Cevapla
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    kaşınıyor
    Cevapla
  • Türkolog 7 yıl önce Şikayet Et
    AB ile bu geri kabul anlaşmasını hangi amaçla yapmışız anlayabilmiş değilim. Vize işi de olmadı. İçerideki hamasi söylemlerle olmaz bu işler. Vize falan da istemiyoruz. Adım atın artık adım. Açın kapıları serbest bırakın mültecileri. Maalesef demek ki yapabilecek durumda değiliz.
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Birileri hala buna hukuk ve insan onuru diyebiliyor. Bunun tek adı var düşmanlık. Gavurdan dost olmaz.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda kalsın, idam yasası çıkmadı henüz. Besleyeceğimize onlar beslesin. Hem ileride adaları geri almak için bahane yaparız . ))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?