AB Bakanı Çelik'ten Avusturya'ya sert yanıt!

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avusturya Başbakanı Christian Kern'in AB'ye Türkiye yasağı çağrısı üzerine bir açıklama yaptı.

AB Bakanı Çelik'ten Avusturya'ya sert yanıt!
AB Bakanı Çelik'ten Avusturya'ya sert yanıt!
GİRİŞ 05.03.2017 14:41 GÜNCELLEME 05.03.2017 18:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çelik, Avusturya Başbakanı Christian Kern'in, bir gazetede yer alan, Türk politikacıların Avrupa'da miting yapmasını engellemek için AB'ye ortak hareket etme çağrısı yapan ifadelerine sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösterdi.

Bakan Çelik, mesajında, "Avusturya Başbakanı, bazı AB ülkelerinde son günlerdeki demokrasi ve temel özgürlükler karşıtı engellemelerin AB çapında olmasını önermiş. Vatandaşlarımızla bir araya gelmemizi engellemek için AB'yi kullanmayı önermek, ifade ve toplanma özgürlüğü ihlalinde yeni bir aşama. Bireysel Türkiye karşıtlıklarını Avrupa çapında yaymak isteyince en temel değerleri çiğnemekten çekinmiyorlar." ifadelerini kullandı.

"AVUSTURYA HÜKÜMETİNİN IRKÇI DİL KULLANMASI SON DERECE YANLIŞTIR!"

Türkiye gibi büyük bir ülkenin bazı ülkelerin iç siyasetinde önemli yer tutabileceğini, ancak iç siyasi çekişmelerin de bir seviyesi olması gerektiğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Avusturya gibi bazı ülkelerde temel değerlere saygının seviyesi ne kadar düşerse düşsün, biz temel değerleri hatırlatmaya devam edeceğiz. Avusturya hükümetinin, Avrupa'daki ırkçı hareketlerle aynı dili kullanması son derece yanlıştır. Temel değerlere aykırıdır. Temel değerlere saldırıların, Avusturya'da olduğu gibi hükümetlerden gelmesi çok tehlikelidir."

AB'nin bu hükümetlere karşı tedbir alması gerektiğinin altını çizen Çelik, "AB, ırkçı, islamofobik ve anti-semitik siyasetler üreten bazı üye ülkelerin hükümetlerine karşı tedbir almalıdır. Avrupa'daki bazı hükümetlerin tutumu demokrasiyi tehdit etmektedir. Bu da temel değerlere düşman aşırı sağ akımları güçlendirmektedir. Temel değerleri tüm dünyada koruma çağrısı yapıyoruz. Bu değerler ırkçılara, İslamofobik ve anti-semitik siyasetlere terk edilemez." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR 5
  • Ural okay 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz bu serserilere gerekeni yapicaktir
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    tek yaptığımız sert yanıt vermek. Allah aşkına bir de sert bir yaptırımda bulunalım.
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Butik devlet bile degiller bunlar almanyanin sehirleri desek daha dogru ve hitler ruhunu gomulu toptaktan kazip cikartiyorlar abiler
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    sizde sınırları açın artık. sadece tehdit edip duruyorsunuz!!
    Cevapla
  • PKK avcisi 7 yıl önce Şikayet Et
    beslemelerini gebertip.baslarini iceri tiktikca casus gazetecileri topladikca kudiriyorlar sayin bakan. yola devam nededi reis daha basindayiz hepsini alacaz ..oyle gazetecilere oGurluk dusunce falan yemez karsilarinda saf iyi niyetli osmanli yok artik. sonuna kadar beslemelerini ve onlarin adamlarini vakiflarini gazetelerini hepsini temizliycez. hadi gelsinler kurtarsinlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?