Wilders'tan Türk Bakanlar hakkında çirkin sözler

Hollandalı lider Geert Wilders, Türk bakanların referandum öncesi Hollanda'ya yapacağı ziyaretlerin engellenmesi gerektiğini savundu, nefret dolu ifadeler kullandı.

Wilders'tan Türk Bakanlar hakkında çirkin sözler
Wilders'tan Türk Bakanlar hakkında çirkin sözler
GİRİŞ 06.03.2017 00:59 GÜNCELLEME 06.03.2017 01:04
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, Türk bakanların referandum öncesi Hollanda'ya yapacağı ziyaretlerin engellenmesi gerektiğini savunarak, hükümeti bu konuda zayıf davranmakla eleştirdi.

Amsterdam'da uluslararası medyaya konuşan Wilders, "Başbakan olsaydım, Türkiye'deki anayasa referandumuna kadar bütün bakanlar kurulu üyelerini 'istenmeyen adam' ilan eder, buraya gelmelerine izin vermezdim" dedi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Hollanda, başka ülkelerin seçim kampanyası yapacağı bir yer değil. İşbirliği yapmak istemiyoruz" açıklamasında bulunarak Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılacağı etkinliği eleştirmişti.

Çavuşoğlu'nun 11 Mart'ta Rotterdam'da katılması planlanan etkinlikle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Wilders ise, Rutte'nin tepkisini 'çok zayıf' bulduğunu söyledi.

Wilders, Çavuşoğlu'nun Rotterdam'da yapacağı referandum etkinliğinin yasaklanmamasını, Hollanda hükümetinin zayıflığı olarak niteledi.

YORUMLAR 61
  • erol çetinel 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen bi malatyaya gelsene sana kayısı yedireyim ki olmayan beynine akıl gelsin
    Cevapla
  • Seyfullah 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH(cc) size fırsat vermesin. İhtiyar şeytanlar
    Cevapla
  • Cengiz Han 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin demokrasi anlayisi ile darbecilerin anlayisi arasinda fark yoktur.. kendilerinden baskasina ne konusma ne yasama sansi tanirlar.. koltuklari hep hile ve halki kandirarak ele gecirirler.. halkin önüne farkli partiler olarak ciksalarda hepsi ayni ciftligin üyesidir.
    Cevapla
  • kale 7 yıl önce Şikayet Et
    korkunun ecele faydası yok kocummm
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülke ne kadar demokrasi barış özgürlük çığırtkanlığı yapıyorsa bilin ki o ülkede bunlar eksiktir. Hele parti adında varsa hic yoktur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!