Zeybekçi, Bild'e dava açıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Alman internet sitesi Bild'in hakaret içeren yayınına ilişkin yasal işlemlerin başlatılacağını ve sonuna kadar takip edileceğini belirtti.

Zeybekçi, Bild'e dava açıyor
Zeybekçi, Bild'e dava açıyor
GİRİŞ 07.03.2017 15:24 GÜNCELLEME 07.03.2017 15:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Zeybekci, Bild'de yayımlanan habere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'da demokrasiyle bağdaşmayan yasaklara çanak tutan Bild'in, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve hükümetinin bir bakanına izahı mümkün olmayan ve ağır hakaret içeren ifadelerle saldırdığını bildirdi.

Asla kabul edemeyecek bu çirkin saldırının, habercilik kisvesinde gazetecilik adı altında yapılıyor olmasının çok daha vahim olduğuna dikkati çeken Zeybekçi, "Haber olarak nitelendirilemeyecek söz konusu yazının, pervasızca iki ülke arasındaki dostluğu zedelemek ve toplumlarımız arasındaki iyi ilişkileri bozmaktan öte bir işlevi olamadığı aşikardır. Unutulmamalıdır ki bir ülkenin resmi makamlarını temsil eden kişileri hedef alan böyle seviyesiz hakaretler sadece şahısları değil, o ülkenin bütün vatandaşını hedef almaktadır" ifadelerini kullandı.

Zeybekçi, bu çerçeveden yaklaşımla söz konusu yayınla ilgili yasal işlemlerin başlatılacağını ve sonuna kadar takip edileceğini belirterek, Almanya ve sınırlı da olsa bazı Avrupa ülkelerinden gelen her fırsatta kaynağı ve savunucu olduklarını iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, basit insani etik kurallarına aykırı uygulamaları üzülerek takip ettiklerini vurguladı.

Demokrasinin temeli olan milyonlarca vatandaşın bilgi alma ve seçme hakkını ihlal anlamına gelen yasakçı hiçbir uygulamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Zeybekçi, "Tarihi dostluğumuzun ve ekonomik bağlarımızın olduğu ülkelerde aklıselimi göreve davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 6
  • Evet 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Allah'ına kurban bu gazete yıllardır Türklere hakaret ediyor ,kimseden bir ses çıkmadı ,kimsenin başkalarına hakaret etme hakkı yoktur ,doğru olanın yaptın satın bakanım .
    Cevapla
  • er2 7 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakmayın bu gazette Hürriyetin kopyası ilkönce ondan başlayıp Bild de gelsek olmazmı.
    Cevapla
  • Bremenli 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde akil olsa avukat tutulup gez paralarini ona verilip boykot edilse ses getirir ama bizim millette nerde tek vucut tek yumruk ornek vereyim danimarkada peygamber efendimizin karikaturu citildi sponsoruda sutdiyari urununu ureten firma cikti millet almayacagiz dediler boykot ettiler adamlar fiyati 30 cent asagi cekti bizim millet herseyi unutup hucum sutdiyarina iste biz buyuz benim evime ogundenden beri o marka evime girmedi giremez alin burdan yakin
    Cevapla
  • yavan 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç haberim olmadi sütdiyarının sponsor olduğu vesair meselesinde. ki sosyal medyayı da gündemi de iyi takip ederim.. keşke daha çok yayılsaydı bu durum. bundan sonra sütdiyarı bitmiştir benim için..
    Cevapla
  • cihangir 7 yıl önce Şikayet Et
    Alman internet sitesi Bild'in hakaret içeren yayını ile ilgili olarak yasal işlemler derhal başlatılmalı ve sonuna kadar davanın takip edilmesi gerekir. Bu hukuki bir haktır. devredilemez!!!!!!
    Cevapla
  • usta 7 yıl önce Şikayet Et
    bende davaciyim imzalar toplansin bu amerikan yahudi kölelerine hadleri bildirilsin...cok yumusak deyimle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!