Çavuşoğlu'ndan kritik Suriye açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayınında, Ortadoğu'da yaşananları ve Türkiye'nin tavrını değerlendirdi.

Çavuşoğlu'ndan kritik Suriye açıklaması
Çavuşoğlu'ndan kritik Suriye açıklaması
GİRİŞ 06.04.2017 19:00 GÜNCELLEME 06.04.2017 19:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki süper güç Rusya ve ABD'nin, bir terör örgütünü birbirine kaptırmama yarışına girdiğini belirterek, "YPG ve PYD’den bahsediyoruz. Bir terör örgütü üzerinden bile rekabet var." dedi.

NTV canlı yayınında konuşan Çavuşoğlu şunları söyledi:

Suriye'de rejim ilk defa kimyasal silah kullanmadı. Rusya'nın rejime sahip çıkması son derece yanlıştır. Böyle bir insanlık suçunun arkasında durmak olmaz.

TRUMP'IN ESED AÇIKLAMASI

Bu sürerse Astana ve Cenevre'nin anlamı kalmaz. ABD kırmızı çizgi aşıldı dedi, bakalım ne yapacak? Trump'ın "kırmızı çizgi aşıldı" açıklaması önemli.

"TEHDİTLERİ BERTARAF ETMEMİZ GEREKİYOR"

Irak-Suriye kaynaklı tehditleri bertaraf etmeliyiz. Münbiç dışında Afrin, Telebyad'dan da saldırı var.

ABD "NİHAİ KARARI VERMEDİK" DEDİ

YPG bir yere giderse toprak kazanmak için gider. ABD bize nihai karar vermediklerini söyledi. ABD'nin sahadaki ekibi YPG ile işbirliği içinde. ABD'ye YPG ile operasyonun sakıncılarını anlattık. ABD bu hatadan dönmezse ilişkiler etkilenir.

KERKÜK KONUSU

Barzani yönetimi bu tuzağa düştü. Türkmenleri hiçbir zaman yalnız bırakmayız. Böyle bir referandum olmaz, bu Barzani'ye bir tuzaktır. Irak-Suriye'nin toprak bütünlüğü önemli.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi