'Türkiye izin vermiyor, Irak Ordusu giremiyor'

Rus medyasına konuşan Iraklı askeri uzaman Ahmed El Şerifi, Irak Ordusu'nun Telafer ve Havice'ye girmesine Türkiye tarafından izin verilmediğini öne sürdü.

'Türkiye izin vermiyor, Irak Ordusu giremiyor'
'Türkiye izin vermiyor, Irak Ordusu giremiyor'
GİRİŞ 10.05.2017 23:41 GÜNCELLEME 10.05.2017 23:48
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Iraklı askeri uzman Ahmed El Şerifi, Musul operasyonunun başarısızlığını ABD'nin Irak'a modern silahlar vermemesine bağladı.

Rus medyasından Sputnik'e konuşan Şerifi, ABD'nin DAEŞ'i birçok ülkenin siyasetçisine baskı oluşturmak için kullandığını vurguladı.

"TÜRKİYE, IRAK ORDUSU'NUN TELAFER VE HAVİCE'YE GİRMESİNE İZİN VERMİYOR"

Ahmed El Şerifi ayrıca, Türkiye'nin Irak'taki karmaşık durumdan faydalanmak istediğini, Irak ordusunun Telafer ve Havice bölgelerine girmesine izin vermediğini öne sürdü.

"ABD'NİN TÜRKİYE'YE HİÇBİR ZAMAN KARŞI ÇIKMAYACAĞI ANLAŞILMALI"

Iraklı askeri uzman, Irak hükümetinin teröristlerle savaşın üzerine yoğunlaştığını ve bu nedenle de komşularıyla ilişkileri netleştirmeye imkan bulamadığını söyledi. El Şerifi, ABD'nin stratejik ortağı olarak gördüğü Türkiye'ye hiçbir zaman karşı çıkmayacağının da anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

BÖLGEDE TÜRKMENLER VE SÜNNİ ARAPLAR VAR

El Şerifi'nin sözünü ettiği Telafer ve Havice'de; yoğun olarak Türkmenler ve Sünni Araplar yaşıyor. Irak Ordusu ise Musul operasyonunu Peşmerge ve şii Haşdi Şabi ile birlikte sürdürüyor.

MEZHEP ÇATIŞMASI VE ETNİK KATLİAM RİSKİNE TÜRKİYE KARŞI ÇIKIYOR

Haşdi Şabi'nin bölgedeki mezhep çatışmasını körüklemek amacıyla faaliyetler yürüttüğü ve sünni müslümanlara işkence yaptığı biliniyor ve Türkiye bu duruma sert tepki gösteriyor.

Kaynak: Sputnik-Haber7

YORUMLAR 20
  • Ozan 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak ordusunun çoğunluğu şii haşdi şabi ve çabulculardan oluşuyor.Yağmacı ve katiller topluluğu.
    Cevapla
  • Fanatik 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak ordusu capulcu sürüsü. ABD DEAS a silah mı veriyor İki ayda irak ve Suriye'yi işgal ettiler. Irak. ABD ye, Suriye' Rusya ya Köle oldu. Hâlâ ağlıyor lar.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha iraka wermisin yada PKK ya korkak İraka,irana ikiside ayni yerden yönlendiriyor emrinde olan biraz Mantikla düşünse Toplumunu Sayıblense Türkiyenin yanida olsa ayni Misır Fiyarun mursi
    Cevapla
  • Serap 6 yıl önce Şikayet Et
    sisi diyecektin sanırım.
    Cevapla
  • HAKKI KARAGÜL 6 yıl önce Şikayet Et
    çünkü biz osmanlının torunuyuz ,karadayının dediği gibi 105 yıldır ingilizlerin yönettiği bi türkiye yok artık ,inanmayana sorarım ,20 yıl önce pyd ye dokunabilirmiydik....
    Cevapla
  • yok 6 yıl önce Şikayet Et
    ışid hepsini tepeler. bakın izleyin görün. ışidi yok ederlerse haşdi şabiyi de yok edecekler. ondan sonra da pyd pkkyı yok edip her yeri abd ele geçirecek. pyd için savaşan 360 bin yabancı paralı asker var. aslında pyd nin hiç bir gücü yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"