Dışişleri yalanladı: Hayretle karşılıyoruz

Alman Die Welt gazetesinin, Türkiye'nin NATO zirvesine ev sahipliği yapma önerisinin bazı ülkelerin araya girmesiyle reddedildiğine yönelik haberi Dışişleri tarafından yalanlandı.

Dışişleri yalanladı: Hayretle karşılıyoruz
Dışişleri yalanladı: Hayretle karşılıyoruz
GİRİŞ 01.06.2017 22:27 GÜNCELLEME 01.06.2017 22:28
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "Die Welt gazetesinin iddiasının aksine, bir NATO Zirvesi'ne ev sahipliği yapma önerimizin reddedilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu gibi asılsız haberler, ülkemiz hakkında olumsuz algı yaratma amacına yöneliktir." ifadesini kullandı.

"HAYRETLE KARŞILIYORUZ"

Müftüoğlu, konuya ilişkin açıklamasında, Alman "Die Welt" gazetesinde NATO'nun 2016 Varşova Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı zirve davetinin, aralarında Almanya, Fransa, Hollanda ve Danimarka'nın bulunduğu birçok NATO ülkesi tarafından reddedildiğinin ileri sürülmesinin hayretle karşılandığını belirtti.

"ZİRVENİN YERİ GELECEK HAFTALARDA BELİRLENECEK"

NATO Genel Sekreterince de açıklandığı üzere, Brüksel'deki toplantıda 2018 yılında bir zirve düzenlenmesinin kararlaştırıldığını anımsatan Müftüoğlu, bu zirvenin yerinin ve tarihinin gelecek haftalarda belirlenmesinin beklendiğini kaydetti.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİLE GETİRDİ"

Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Brüksel'deki toplantıda, ondan önceki NATO platformlarında ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmelerde bu konuyu dile getirdiğinin altını çizerek Türkiye'nin Brüksel toplantısından sonraki ilk zirvelerden birine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunun beyan edildiğini vurguladı.

Sözcü Müftüoğlu şöyle devam etti:

"Dolayısıyla Die Welt gazetesinin iddiasının aksine, bir NATO Zirvesi'ne ev sahipliği yapma önerimizin reddedilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu gibi asılsız haberler ülkemiz hakkında olumsuz algı yaratma amacına yöneliktir.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    O gazeteye dava acıp agır tazmınat ısteyın
    Cevapla
  • işsizBilimAdami 6 yıl önce Şikayet Et
    Alman hükümeti nazi ve yahudilerin elinde. Bu yüzden biz Türklere karşı her türlü terör örgütünü destekliyorlar ve her yalana başvuruyorlar. Şu ab birliği hayalinden vazgeçmedikçe resti çekmedikçe bize uygulanan her türlü yaptırım ve zorluğu bizde onlara uygulamadıkça bu ab bize her türlü yalanı söyler oyunu oynar.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben hep bunu söylerim. Herkes mert olsun. Kimse yalakalık yapmasın. Bütün Almanlar Türkiyemizi terk etsin. Ve bütün Türkler tabiki Almanyayı.
    Cevapla
  • Beto 6 yıl önce Şikayet Et
    40 seneyi gecti almanyada yasiyorum ama son senelerde almanyada YALAN söylemek bir kültür ve adet haline geldi.Sözde kendileri "fake news" lara savas acmis ama YALAN haber üretmede ön safdalar..her alanda sadece konu Türkiye olunca degilki..kendi toplumlarinida "BILD" gazetesi ile avutuyorlar..insALLAH secimlerden sonra ne cem özdemiri ne sevim dagdeleni ne özcan mutluyu yani ne kadar türk kökenli vekiller varsa medyalarda görmeyiz cünkü bunlar sadece türklerin degil almanlarinda huzurlarini bozmaya basladilar..dönüp duruyorlar azinlik ve sapik siyasetlerini ön safa cikarip topluma zorluyorlar..ayni unisex tuvaletleri gibi(erkek kadin fark etmez)..
    Cevapla
  • Asmina 6 yıl önce Şikayet Et
    Dost bildigimiz Almanyanin basinina bakin. Tek derstleri varsa yoksa Türkiye. Gerek görsel medyalarinda gerekse sözel medyalarinda tek konu hep Türkiye. Türkiye alehinde ne varsa onu mansete cekiyorlar. Kendi kamuoylarini Türkiye ve Türklerin alehinde yanlis yönlenlendirmektedirler. Cok korkus gelisme. Basin yayin üzerinden yürütülen türkiye karsiti tartismalar aslinda hükümet destli görünmektedir. 60. yildir bu ülkenin kalkinmasina büyük katkisi olan ve bu ülkenin anayasasina tek laf etmeyen Türklerin ülkesini karalamasini anlamak cok zor.. Almanya Türkiyeyi önümüzdeki yillarda kendine Türkiyeyi rakip gördügü icin Turkiye alehinde ellerine ne gecerse onu sahada alehte kullaniyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!
Baldızdan sonra sıra yeğende! CHP'li belediyeden tepki çeken atama