Erdoğan, 'Kanal İstanbul' için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul projesi için 'büyük ihtimalle bu yıl sonu veya 2018 başı gibi temelini atacağız' dedi.

GİRİŞ 10.10.2017 17:40 GÜNCELLEME 10.10.2017 18:14
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Türkiye darbe girişimi nedeni ile karşı karşıya kaldığı tehlikeyi geride bırakmış ve ekonomisinin güçlü temeller üzerine kurulu olduğunu bir kez daha dünyaya ispat etmiştir. 2011-2015 yılları arasında yüzde 7,1 büyyen ekonomimiz bu yılın ilk yarısında yüzde 5.1 oranında ulaşarak yeniden hedeflerimize uygun bir yere gelmiştir.

Yüzde 100'lük bir büyüme oranına Türkiye ulaşıyor. Gayri safi yurtiçi hasılamızı 2002 yılındaki 230 milyar dolar seviyesinden 860 milyar dolara, kişi başı milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. 

'500 MİLYAR SEVİYESİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ'

Son 15 yıllık dönemde ihracatımız 5 kat artarak en son 153 milyar dolar seviyesine çıktı. Bu rakamı 2023 hedefleri bağlamında 500 milyar seviyelerine taşımak istiyoruz.

İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanın ilk etabını önümüzdeki yıl sonuna kadar hizmete alınması için çalışmalar devam ediyor. 2023 yılıdna bittiğinde 150 milyon yıl yolcu kapasitesine ulaşacak. Gerekirse 200 milyon yıl yolcu kapasitesine ulaşma imkanı da var. Bu devletin bir havalimanı da değil.  

Biz, devletçiliği bir tarafa koyduk, özelleştirme dedik. Bizden önce tıkanmıştı önünü açtık ve şimdi bu mesafeleri aldık, alıyoruz. 

KANAL İSTANBUL İÇİN TARİH VERDİ

İstanbul Boğazı'na paralel yeni bir kanal açılması başta olmak üzere, ki Kanal İstanbul dediğimiz, bu benim bir hayalim, hülyamdır. İnşallah bunun da büyük ihtimalle bu yıl sonu veya 2018 başı gibi temelini atacağız.

YORUMLAR 49
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    bencede istanbul un nufusu 20 milyondan 30 milyona çıkar, bu şehir kaldırmıyor artık bunu. yapılacaksa bile daha trakyaya doğru yapılması lazım
    Cevapla
  • akıncı 6 yıl önce Şikayet Et
    kanal İstanbul Türkiye nin en zorlu projesi olacak. bana eksiksiz yapımı imkansız gibi geliyor. inşallah başarı ile tamamlanır ve memlekete hayırlı olur..
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok ama çok gereksiz buradaki nüfusu kimse düşünmüyor artıl ne trafik kaldırıyor ne kaldırımlar
    Cevapla
  • ekocan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazıma yorum atamalara cevaben acaba etrafında hiç şehit olan olmusmu en yakını genç yaşında şehit olup çocukları yetim eşi dul kalmış mi sıcak yerde oturup ahkam kesmek kolay şu an oso ne için çarpışıyor ülkemizde gezen Suriyeli gençler neden gidip katilmiyor birde ev aldin ne yaparsın evin kapısını sağlama alır sonra evin içini dizayn edersin yanlış mı önce savunma demişim birde bu zamana kadar ülke yönetenler NATO bizi korur diye yatmış uyumuş şimdi atılımlar var güzel takdire şayan ama geç kaldık düşman kampımıza dayandı Allah yardımcımız olsun gerçekçi olalım
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    HER TÜRLÜ ARKANDAYIM ... Allahın izniyle tüm dünya mazlumların tek kurtarıcısı Türkiye olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler