Seçim bitti 'U' dönüşü başladı! Türkiye açıklaması

Seçim sürecinde Türkiye'ye sataşmadan duramayan Merkel, AB zirvesinde Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin sonlandırılması yönünde karar alınmayacağını açıkladı.

Seçim bitti 'U' dönüşü başladı! Türkiye açıklaması
Seçim bitti 'U' dönüşü başladı! Türkiye açıklaması
GİRİŞ 14.10.2017 16:15 GÜNCELLEME 14.10.2017 17:16
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Merkel, yayınlanan haftalık video mesajında, gelecek hafta yapılacak zirvede ele alınacak konulara ilişkin sorularını cevapladı. 

'TÜRKİYE KONUSUNUN GÖRÜŞÜLMESİNİ BEN SAĞLADIM'

"Zirvede, Türkiye ilişkileri de görüşülecek. Türkiye ile yapılan katılım müzakerelerinin kesilmesi için çaba sarf edecek misiniz?" sorusuna Merkel, Türkiye konusunun zirvede görüşülmesini kendisinin sağladığını ifade etti.

AB Komisyonundan Türkiye konusunun da değerlendirildiği bir rapor hazırlanmasını istediklerini belirten Merkel, ''Elbette henüz burada bir karar vermeyeceğiz. Ancak Türkiye ile ikili ilişkileri nasıl gördükleri ve gerektiğinde bunlardan nasıl sonuçlar çıkarabileceğimiz konusunda mevkidaşlarımın da görüşlerini dinlemek isterim. Somut kararlar değil, açık bir tartışma bekliyorum.'' diye konuştu. 

SIĞINMACI YÜKÜNÜ ADİL ŞEKİLDE DAĞITMAKTAN YANAYMIŞ!

Sanki sığınmacı yükü varmış gibi, AB üyesi ülkelerde iltica ve sığınmacı politikasında büyük görüş ayrılıklarının bulunduğunu ifade eden Merkel, bu konuda yükün adil şekilde dağıtılmasından ve AB Sınır Koruma Ajansının (Frontex) güçlendirilmesi gibi önlemler alınmasından yana olduğunu söyledi.

Merkel, İtalya, Yunanistan ve İspanya'dan Avrupa'ya ulaşan sığınmacıların AB ülkelerine dağıtılması konusunun henüz çözülemediğini belirtti.

AB liderlerinin gelecekte hangi konulara ağırlık verileceğini de tartışacaklarına işaret eden Merkel, bu konuda daha önce AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un konuşmalar yaptığını, bunun yanında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un da AB'de değişik konularda daha hızlı sonuçlar elde etmek için çalışma yönteminin iyileştirilmesine ilişkin öneriler sunacağını belirtti.

ERDOĞAN'IN SÖYLEDİĞİ GİBİ OLDU

Seçim sürecinde her bulduğu fırsatta Türkiye'ye saldıran ve bu politika ile prim yapmak isteyen Merkel hükümeti seçim sonrası yavaş yavaş iyimser bir tavır sergilemeye başladı. 

Almanya'daki seçim sürecinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman hükümetinin bu tutarsız ve çirkin davranışlarının seçim politikası olduğunu söyleyip kaideye alınmaması gerektiğini defalarca dile getirmiş ve Almanya'ya sert tepki göstermişti.

KAYNAK: AA / HABER7
YORUMLAR 68
  • Fatih Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz artık sizin o çirkin yüzünüzü net bir şekilde gördük. Bu saatten sonra ağzınızla kuş tutsanız ne olur. Söyledikleriniz yok hükmündedir vesselam
    Cevapla
  • Derya 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz referandum sonra ne yaptık?
    Cevapla
  • Heyhey 6 yıl önce Şikayet Et
    Kiz pitikli sonlandirin zaten avrupa birligi dagildi.TÜRKİYEDE kurtulsun
    Cevapla
  • mutlu 6 yıl önce Şikayet Et
    bir sonraki seçime kadar....
    Cevapla
  • kaan 6 yıl önce Şikayet Et
    hem suçlu hemde güçlüler ab yıkılmak üzere biz ise girme derdindeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!