Juncker'den 'inanılmaz' Türkiye vaadi

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Türkiye'ye 3 milyar avro verme sözünü tutacaklarını, hatta ilerleyen yıllarda 3 milyar avro daha vereceklerini söyledi.

Juncker'den 'inanılmaz' Türkiye vaadi
Juncker'den 'inanılmaz' Türkiye vaadi
GİRİŞ 08.11.2017 21:30 GÜNCELLEME 08.11.2017 21:31
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Türk dostlarımızla ilişkilerimiz konusunda çok açık konuşmak istiyorum. Türkiye'ye sığınmacı programı çerçevesinde 3 milyar avro taahhüt ettik, önümüzdeki yıllarda da 3 milyar avro daha aktaracağız. AB bu sözünü tutacak." dedi.

"TÜRKİYE'YLE EN İYİ İLİŞKİLERE SAHİP OLMAK İSTİYORUZ"

Juncker, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ikili görüşmelerinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

 

"Türkiye'yle mümkün olan en iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz" diyen Juncker, bunun "Türkiye'nin Avrupa'dan şu anda uzaklaştığı" için mümkün olmadığını iddia etti.

"TÜRKİYE TEKRAR AVRUPALI OLMALI"

Juncker, "Türkiye'nin tekrar Avrupalı olmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"AB SÖZÜNÜ TUTACAK, HATTA 3 MİLYAR AVRO DAHA VERECEĞİZ"

Bir gazetecinin Balkanlarda Türkiye olmadan güvenlik sağlanmasının mümkün olmadığına işaret etmesinin ardından Juncker, "Türk dostlarımızla ilişkilerimiz konusunda çok açık konuşmak istiyorum. Türkiye'ye sığınmacı programı çerçevesinde 3 milyar avro taahhüt ettik, önümüzdeki yıllarda da 3 milyar avro daha aktaracağız. AB bu sözünü tutacak." dedi.

AB Konseyi'nin Türkiye'ye aktarılacak katılım öncesi fonların yönünü değiştirmeye karar verdiğini belirten Juncker, "Katılım öncesi fonların hacmi azaltılmayacak. Sadece aktarıldığı alanlar değişecek. Fonların daha çok yargı ve sivil toplum alanlarına kaydırılması sağlanacak." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 164
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman inanmayalım
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    evet hakikaten "inanılmaz".
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Pazarliksiz ayni sartlarda ab ye alacaksin.istanbul kadar olmayan batik ulkeleri alacaksin sonrada laf ebeligi yapacaksin.gec bunkari eurolar kivirip kivirip kendinize kullanin.
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    iki yüzlü yalancı AB. Siz Türkiye ye düşmanlık dışında hiç bir sözünüzde durmazsınız.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu tutuştunuz yemedi mi totolarınız? Güya geçen yıl o parayı vereceklerdi. Türkiye'nin mültecilere harcama tutarı 40 milyar dolara ulaştı.. 6 milyar AVRO + 6 milyar AVRO şeklinde verirseniz kabul yoksa 3+3 kabul etmiyoruz.. Bu çakalların 3 milyar avrosuna kalmadık. Biz AB'ye değil AB bize muhtaç.. Kedinin fareyle oynadığı gibi oynayalım bunlarla..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız