Rusya'dan Erdoğan'ın YPG açıklamasına yeni cevap

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Türkiye'nin, terör örgütü YPG/PYD'yle ilgili tutumunu dikkate aldığını söyledi.

Rusya'dan Erdoğan'ın YPG açıklamasına yeni cevap
Rusya'dan Erdoğan'ın YPG açıklamasına yeni cevap
GİRİŞ 24.11.2017 22:02 GÜNCELLEME 24.11.2017 22:22
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Basın mensuplarının sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi'de yaptığı açıklamayı değerlendiren Peskov, "Türk partnerlerimizin tutumu dikkate alınıyor" dedi.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Açıklamanın, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili attığı twitler ve Erdoğan'ı telefonla arayacağını söylemesinin üzerine gelmesi dikkat çekti.

 

ÖNCEKİ GÜN "KATILIM KAPSAYICI OLMALI" DEMİŞTİ

Peskov, önceki gün Soçi zirvesinden hemen sonra yaptığı açıklamada ise, bugünkünün aksine YPG'nin Suriye Konferansı'na katılıp katılmayacağı konusunda "katılım kapsayıcı olmalı" demişti.

Erdoğan, Soçi'deki üçlü zirvenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye Ankara'nın PYD ve YPG'ye bakışını anlattığını ve Rus liderin Türk hükümetinin bu konudaki hassasiyetlerini paylaştığını ifade etmişti.

YORUMLAR 32
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    abd israilin dolmuşuna geliyo israil atom bombalarına mı güveniyo yakın muharebede onları nasıl kullanacak kendi tepesinemi atacak yani hazırlık büyük keşke kore öncülüğü olsaydı ortadoğu daha sonra şekillenseydi
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    bir anda bulunmaz hint kumaşı olduk aptal abd yeni anladı türkiyesiz burlada bir halt yapamıyacağını daha düne kadar pyd ile terör örgütünle savaştı al gülüm ver gülüm hani savaş stoğun biraz dinlen sonra gene vur abd den malzeme gelsin senin karşında tam techizatlı bir ülke yoktu hatta sen suriyeyi bile vuramadın şimdi iranı vuracan onların eli armut topluyo rusyayla ittifak yapmadığını ne biliyon sana bu hayal bahalıya mal olcak
    Cevapla
  • Bir VatanSever 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ne olursa olsun bize ABD'den bin kat daha dost. Onların istek ve sözlerini ciddiye almalıyız. ABD'ye gelince onların hiç bir sözünü dikkate bile almamalıyız.
    Cevapla
  • ABDULBAKİ 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ortodoğu projesinde Türkiye'ye ihtiyacı var . Ancak biz bu kirli projeden bedeli ne olursa olsun uzk durmalıyız. Bunu yaparken de biryandan yeni ittifaklar oluşturarak güç dengesiniz sağlamalıyız.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Suriyede PYD/PKKnın tepesine binip kolunu dalını kırmadıkça Suriyenin %30unu elinde tutan PYDnin masaya oturmasını engelleyemeyiz! BU kadar net. Afrini münbiçi vurup onları çıkarmadıkça, Esed de güneyden Deyrizordan Rakkadan PYDyi çıkarmadıkça PYD masaya güçlü bir taraf olarak oturur bu lafla engellenmez. NE diyoruz; masada olmak için sahada olmalıyız. PYD Suriyenin %30una hakim bunu elinden almadan masadan kaldıramazsın sadece konuştuğumuzla kalırız her zamanki gibi olur.
    Cevapla
  • Kiro 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabi turko vuracak ypg. De sogan toplayacak Onlarda tedbir almistir tuzak tuzak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi