Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü
GİRİŞ 25.11.2017 19:38 GÜNCELLEME 25.11.2017 20:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, DEAŞ'tan temizlenen bölgelerin başka terör örgütlerine bırakılmamasının yanı sıra Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının da hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balıkesir'de bulunduğu esnada yaptığı telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlar ele alındı.

SOÇİ DE KONUŞULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Kasım'da Soçi'de gerçekleştirilen üçlü zirveye dair bilgi paylaşımında bulunduğu Macron'a, Suriye'de BM gözetiminde serbest, adil ve tüm Suriyelilerin sandığa gidebilecekleri seçimlerin gerçekleşmesine büyük önem verdiklerini belirtti.

Erdoğan, DEAŞ'tan temizlenen bölgelerin başka terör örgütlerine bırakılmamasının yanı sıra, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının da hayati önem taşıdığına dikkati çekti.

Görüşmede, Türkiye ve Fransa arasında ekonomi, enerji ve savunma sanayii alanlarında ilişkileri güçlendirmenin önemi üzerinde de duruldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Akif 8 yıl önce Şikayet Et
    hayirdir bu cirak cumhurbaskani macron bizim ustadan takdik aliyo
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Kıymetli Cumhurbaşkanım Ülkemiz ve dünya siyaseti için bu gıcık adamla görüşmek zorundasın. Allah sabırlar versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Atina'yı titreten ittifak: Yunan basınında 'Türk Dolunayı' paniği
Altında büyük çöküş başladı! 4 ayın en sert darbesi: Analistler teker teker uyardı!