Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusunda Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Filistin lideri Abbas ile görüştü. Görüşmelerde BM'deki Kudüs oylaması konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya teşekkür
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya teşekkür
GİRİŞ 22.12.2017 23:16 GÜNCELLEME 22.12.2017 23:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs konusunda Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bu akşam telefonda görüştü.

BM'DEKİ KUDÜS KARARI DEĞERLENDİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre telefon görüşmelerinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dün alınan kararla, ABD’nin Kudüs konusundaki beyanının gayri hukukiliğinin ortaya konulmasının memnuniyet verici olduğu belirtildi.

 

Dünkü oylama sonucunun, bölgenin barış ve istikrarı açısından da büyük önem taşıyan Kudüs konusunda BM kararlarına ve uluslararası hukuka bağlılığı ortaya koyduğuna da işaret edildi.

ERDOĞAN'DAN ALMANYA'YA KUDÜS TEŞEKKÜRÜ

Alman mevkidaşına karara verilen destekten dolayı teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, oylamada AB ülkelerinin de duyarlı bir tavır sergilemelerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alman mevkidaşı Steinmeier, görüşme vesilesiyle ikili ilişkilere ivme kazandırmak için karşılıklı olarak çaba harcamanın önemine de dikkati çektiler.

ERDOĞAN VE ABBAS'TAN "BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM" VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD’nin Kudüs konusundaki tutumunun hatalı olduğunun tüm dünya tarafından tescil edilmesinden memnuniyetlerini ifade ettikleri görüşmede, önümüzdeki süreçte de Filistin devletine uluslararası sahada desteğin güçlendirilmesi için koordinasyon halinde birlikte çaba harcama konusunda mutabık kaldılar.

ABBAS: ERDOĞAN'IN ŞAHSINDA TÜM TÜRK HALKINA MÜTEŞEKKİRİZ

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kudüs meselesinde de Filistinlilere öteden beri verilen destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında tüm Türk halkına müteşekkir olduklarını söyledi.

ERDOĞAN PUTİN'LE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nun Kudüs’le ilgili aldığı kararı, gün içerisinde Suriye’de Doğu Guta’ya insani yardımların ulaştırılması meselesiyle ilgili olarak aradığı Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’le de görüşmüştü.

YORUMLAR 11
  • werty 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yaptığı gizli ambargo bize ders olur ve arge'yi bırakmayız inşallah.
    Cevapla
  • 4444MALATYA 6 yıl önce Şikayet Et
    almanlar iyidir beraber calisalim
    Cevapla
  • ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya sonra? abd ve israil yine bildiğni okuyacak
    Cevapla
  • zemheri41 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis işini bilir siz rahat olun. Bugüne kadar bizi hiç yanıltmadı hamdolsun.
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Alman medyasının %80'i Yahudilerin elinde ama buna rağmen algı hak ve gerçekler karşısında ancak bir noktaya kadar etkili olabiliyor. Plan kurucuların en üstünü şüphesiz Allah (C.C)'tır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan