Hükümetten ABD'ye ilk tepki

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya yeni bütçe ayırmasına dair, 'ABD'nin bu tutumunu devam ettirmesi, iki ülke arasındaki ilişkileri neredeyse koparacak seviyeye getirecek bir yaklaşım.' dedi

Hükümetten ABD'ye ilk tepki
Hükümetten ABD'ye ilk tepki
GİRİŞ 13.02.2018 02:44 GÜNCELLEME 13.02.2018 04:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Pentagon'un 2019 bütçesinde, SDG adını kullanan terör örgütü PYD/PKK'ya eğit-donat için 300, örgüte kurdurulan sınır güvenlik gücü için de 250 milyon dolar ayırmasına ilişkin, " ABD'nin bu tutumunu devam ettirmesi, bizim açımızdan zaten tanıdığımız, bildiğimiz ama iki ülke arasındaki ilişkileri neredeyse koparacak seviyeye getirecek bir yaklaşım." dedi.

Çavuşoğlu, TRT Haber'de yayınlanan "Basın Kartı" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

 

 

ABD'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ PYD/PKK İÇİN BÜTÇE AYIRMASI

Pentagon'un 2019 bütçesinde, SDG adını kullanan PYD/PKK'ya eğit-donat için 300, örgüte kurdurulan sınır güvenlik gücü için de 250 milyon dolar ayırmasına ilişkin soru üzerine Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"ABD'nin Türkiye ile hareket etmesi, terör örgütü olarak gördüğümüz PKK/PYD/YPG'ye karşı Türkiye'nin yanında yer alması gerekir. Amerika'nın bu tutumu devam ediyor. Amerika'nın kendi içinde, bu noktada farklı beyanatların ortaya çıktığını görüyoruz. Yıllardan beri yaptıklarının doğru olmadığını söylüyoruz ama bu noktada bir değişiklik yok. Son günlerde bir diplomasi trafiğinin arttığına şahit oluyoruz. McMaster geldi, Tillerson cuma günü burada olacak. Türkiye açısından durum çok net. ABD, PYD ve PKK ile orada devam ediyor biz de bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz diyoruz. Bu noktadaki tavrımız net. ABD'nin bu tutumunu devam ettirmesi bizim açımızdan zaten tanıdığımız, bildiğimiz ama iki ülke arasındaki ilişkileri neredeyse koparacak seviyeye getirecek bir yaklaşım."

YORUMLAR 5
  • sereflikochisar*06* 6 yıl önce Şikayet Et
    bence tam zamanini bekliyorlar... durum wahim
    Cevapla
  • m.vp 6 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman kopcak artik yeter incirlikten cikarin defolup gitsinler
    Cevapla
  • Bahri Ertetik 6 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı Bakalım Reis ne diyecek.Abd nin suyu kaynadı taşmaya başladı.REİS ya sabır çekiyor.
    Cevapla
  • Çavuşoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende mevlut çavuşoğlu zannettim
    Cevapla
  • Boş laflar bunlar 6 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik kapatılsın yoksa o laflar birşey ifade etmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi