Türkiye'ye dil uzattı! Skandal çağrı

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ABD'nin giderek daha güvenilmez bir partner haline geldiğini belirtti. Kurz'a göre Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakereleri derhal durdurulmalı.

Türkiye'ye dil uzattı! Skandal çağrı
Türkiye'ye dil uzattı! Skandal çağrı
GİRİŞ 28.05.2018 12:37 GÜNCELLEME 28.05.2018 12:43
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Financial Times'a demeç veren Sebastian Kurz, ABD'nin kendileri giderek daha da güvenilmez bir partner haline geldiğini ifade etti.

"TÜRKİYE İLE ÜYELİK MÜZAKERELERİ DURDURULMALI"

 

 

Türkiye'ye yönelik skandal tutumunu sürdüren Kurz, Ankara'nın demokrasi ve haklarla ilgili standartları belirleyen Kopenhag kriterlerine artık yerine getirmediğini savundu. Kurz, AB'ye Türkiye ile üyelik müzakerelerini durdurma çağrısı yaptı.

"UKRAYNA VE SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN RUSYA'YA İHTİYACIMIZ VAR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki ay Viyana'ya yapacağı ziyaret ışığında, Kurz'a Batı'nın Rusya'ya yönelik sert tutumunun aksine Viyana'nın Moskova ile ilişkilerde tarafsız bir çizgide olmasının nedeni de soruldu.

Ülkesinin tutumunun yapıcı olduğunu savunan Kurz, "Ukrayna'daki krizi tek başımıza çözemeyiz. Suriye'de ancak Rusya ve ABD'yle birlikte hareket edersek başarılı olacağız. Bu nedenle, her zaman köprü konumunda bulunan Avusturya gibi ülkelerin Rusya ile iyi ilişkiler geliştirmesinin olumsuz olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

"AVRUPA'NIN BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALI"

İngiltere'nin Brexit adımını da yorumlayan Kurz, bunu Londra yönetimi tarafından alınan aldığı korkunç bir karar olarak niteledi. Kurz, kendileri için en önemli hususun Avrupa'nın dış sınırlarının korunması ve AB'deki bütünlüğün korunması olduğunu da vurguladı.

YORUMLAR 97
  • Önce VATAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Kurz gece rüyasında Türkiye, sabah kalkınca aynada Reis, öğle yemeğinde ise Osmanlı görüyor. Tedavi gerekli, İLAÇ en etkilisi
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bırakalım şu avrupa birliğiymiş türk islam birliği olmalıyken avrupa birlik içindekiler dahi çıkıyor biz girelim diyoruz.. ab çökmüş artık bizde çöküşümü kaldırıcaz
    Cevapla
  • batmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kaldınız ulan size kimin ihtiyacı varki... önce kendinizi kurtarın.
    Cevapla
  • Hey Österreicher 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla öyle bir güzellik yaparsan, yani Türkiye'nin ab müzakerelerini sonlandırırsan halkımız müteşekkir kalır sana.Bizim kamburumuz olacaksınız, zaten bize faydanız değil zararınız olacak.
    Cevapla
  • ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    neyse ramazan şu sıralar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...