Almanya'dan 'Türkiye' itirafı! Utanç verici

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 'Uzun süredir Almanya'da yaşayan Türklerin büyük bir kısmının günümüzde bile ayrımcılığa uğramaları utanç vericidir' dedi.

Almanya'dan 'Türkiye' itirafı! Utanç verici
Almanya'dan 'Türkiye' itirafı! Utanç verici
GİRİŞ 29.05.2018 12:06 GÜNCELLEME 29.05.2018 12:06
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Funke Medya Grubuna bağlı gazetelere verdiği röportajda, çalışmak için Türkiye'den Almanya’ya gelen göçmenlerin ülkenin parçası olduğunu belirtti. Ülkedeki ayrımcılığa dikkati çeken Maas, "Kendileri, ebeveynleri, hatta büyükanne ve büyükbabaları uzun süredir Almanya'da yaşayan Türklerin büyük bir kısmının günümüzde bile ayrımcılığa uğramaları utanç vericidir" değerlendirmesinde bulundu.

Maas, 25 yıl önce Solingen kentinde yaşanan faciaya işaret ederek, "Solingen’de hayatını kaybedenleri unutmamak, yaşananlar karşısında susmamak herkesin görevi" ifadelerini kullandı.

 

 

Maas, nefret ve yabancı düşmanlığına karşı mücadele çağrısında bulunarak, hem Almanya'da hem de dünyada hoşgörüye, çeşitliliğe ve insanlığa sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Solingen'de 29 Mayıs 1993'te aşırı sağcılar, bir Türk ailesinin evini kundaklamıştı. Yangında Gürsün İnce, Hatice, Hülya ve Saime Genç ile Gülistan Öztürk hayatını kaybetmişti. Facianın 25. yılında Düsseldorf kentinde Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Almanya Dışişleri Bakanı Maas katılımıyla bir anma töreni yapılacak. Solingen'de de anma etkinlikleri düzenlenecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya tam anlamıyla siyonist merkel in yönetiminde akılsız uygulamalarla önce türkiyeyi sonra ingiltereyi ve ardından italyayı kaybetti.
    Cevapla
  • 29 kelkit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde inandik ikiyuzlu politikacilar.bu aciklamayi yapman bile utanc verici.merkel irkci nazilerden daha irkci bunu bilmeyen yok.
    Cevapla
  • Hasancan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda bir secim mi var ?
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de bende yirmiyedi senedir Almanya´da yasiyorum. Ve Schansölye Merkel´in dönemleri kadar Türk düsmanliginin tirmandigini görmedim. Özellikle R T Erdogan´a ve dolayisiyla da Türkiye´ye düsmanlik hat safhaya cikti.
    Cevapla
  • Kaan 5 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın Bu Nazili Kalıntılarına Yarın Fikirleri Degiştirler Çünkü Bunlar İkiYüzlü Küstahlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır