Sürpriz Türkiye çıkışı: Avrupa bunu başaramaz

AKPM Türkiye Raportörü Mikko, "Türkiye'deki geleneksel demokrasiyi Rusya'dakiyle kıyaslamak hata olur. Türkiye'nin diktatörlüğe kaydığını söyleyenlere kesinlikle katılmıyorum. Seçimlere yüzde 88'lik katılım oranı, hiçbir Avrupa ülkesinde, hatta dünyada bile görmenin kolay olmadığı bir orandır" ifadelerini kullandı.

Sürpriz Türkiye çıkışı: Avrupa bunu başaramaz
Sürpriz Türkiye çıkışı: Avrupa bunu başaramaz
GİRİŞ 04.07.2018 11:26 GÜNCELLEME 04.07.2018 11:26
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Raportörü Marianne Mikko, 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"DÜNYADA BİLE KOLAY KOLAY GÖREMEYECEĞİMİZ BİR ORAN"

 

 

Alman basınına konuşan Estonyalı sosyal demokrat parlamenter Mikko, Türkiye'nin diktatörlüğe kaydığını söyleyenlere katılmadığını ifade ederek, "Türkiye'deki geleneksel demokrasiyi Rusya'dakiyle kıyaslamak hata olur. Seçimlere yüzde 88'lik katılım oranı, hiçbir Avrupa ülkesinde, hatta dünyada bile görmenin kolay olmadığı bir orandır" dedi.

Seçimi Diyarbakır'da takip ettiğini belirten Mikko, "Seçim gözlem misyonumuz güzel geçti. AKPM olarak değişik siyasi gruplardan 35 parlamenterle yerinde gözlemledik. Türk hükümeti ve görüştüğümüz tüm Türklerle uyum içinde çalıştık. Bizlere çok yardımcı oldular" dedi.

HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ

Yaptığı pozitif açıklamalarla Batı'nın yanlı ve yanlış Türkiye algısının ötesine geçen Mikko, "huylu huyundan vazgeçmez" dedirtircesine eteğindeki ezber cümleleri ortaya dökerek, seçim sürecinde yersiz eleştirilere maruz kalan TRT'yi hedefine almaktan geri durmadı.

AKPM Türkiye Raportörü Mikko, aksi ispatlanmış olmasına rağmen CHP'nin mağlup cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce tarafından hedef gösterilmeye devam edilen TRT'nin AK Parti yanlısı bir yayın yaptığını iddia etti.

4 BENZEMERZLER'LE AĞIZ BİRLİĞİ

4 Benzemezler İttifakı'nın temel buluşma noktası olan "Demirtaş'ın serbest bırakılması" konusuna da değinen sosyal demokrat parlamenter Mikko, "Seçimler yapıldı, kazananlar belli. İlk olarak, söz verildiği gibi OHAL'in kaldırılmasını ve Selahattin Demirtaş gibi tutukluların serbest bırakılmasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 22
  • egebey 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki huylu huyundan vazgeçmemiş
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah belalarını versinki CHP soysuzları PKK yı Meclise koydu
    Cevapla
  • ferruh 5 yıl önce Şikayet Et
    demirtaşı hükümet mi serbest bırakacak dişi kanguru
    Cevapla
  • zafer muzaffer 5 yıl önce Şikayet Et
    faşist avrupa
    Cevapla
  • paşam123 5 yıl önce Şikayet Et
    küçük rütbeliler her zaman doğruyu söyler ama ne zaman büyük sorumluluklar alırlar işte ozaman onlar da diğerleri gibi yalancının önünde giderler. Bizim abdestimizden şüphemiz olmadı olmayacak da evvelallah ama siz avrupalılar ve dostlarınızın ikiyüzlülüğü ve insanlıkdan dem almamış beden ve fikirleriniz elbet birgün çürüyüğp gidecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi