Trump'tan seçim zaferi sonrası Erdoğan'a mesaj!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini kutladı.

Trump'tan seçim zaferi sonrası Erdoğan'a mesaj!
Trump'tan seçim zaferi sonrası Erdoğan'a mesaj!
GİRİŞ 28.05.2023 22:50 GÜNCELLEME 29.05.2023 00:13
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Ülkesinde 2024 yılında yapılacak seçimlere hazırlanan eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini kutladı.

Donald Trump, kendisine ait olan sosyal medya platformu Social Truth üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'ı bu sözlerle tebrik etti:

"Erdoğan'ı büyük ve hak edilmiş zaferi dolayısıyla tebrik ediyorum. Onu iyi tanıyorum, arkadaşımdır, önem ve saygınlıkta seviye attırdığı ülkesini ve halkını ne kadar çok sevdiğini doğrudan biliyorum."



DÜNYA LİDERLERİNDEN PEŞ PEŞE TEBRİKLER GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha seçimin galibi oldu. Dünya liderlerinden tebrik telefonları peş peşe geldi. Erdoğan'a ilk tebrik mesajı Katar Emiri al Thani, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Macaristan Başbakanı Orban'dan geldi.

- AZERBAYCAN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Aliyev, telefon görüşmesinde, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yeni dönemde de çok güçlü bir atılım içinde olacağına inandığını ifade etti.

- ABD

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini kutladı. ABD Başkanı Joe Biden açıklamasında, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. NATO Müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerine yer verdi.

- ALMANYA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Scholz mesajında, "Ortak meselelerimizi yeni bir ivme ile ilerletmek istiyoruz" dedi.

- ÖZBEKİSTAN

Bir tebrik telefonu da Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’den geldi.
Mirziyoyev, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

- RUSYA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise gönderdiği mesajda, "Sevgili dostum Rusya Türkiye ilişkilerinin gelişmesine katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

- KATAR

Katar Emiri al Thani Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılar dilerim. Kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri daha geliştirmek açısından arzularınızı gerçekleştirmenizi dilerim" dedi.

- MACARİSTAN

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise tebriklerini Türkçe sundu.

- KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çok değerli Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan büyük bir demokrasi örneği ve Türk halkının büyük katılımı ile gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde elde etmiş olduğunuz zaferi içtenlikle ve en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

- MISIR

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Sırbistan Başbakanı Vucic ve eski ABD Başkanı Donald Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı gönderen liderler arasında yer aldı.

- İSVEÇ

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferini tebrik etti. Kristersson İsveç Başbakanlığının resmi sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Yeniden seçildiğiniz için tebrikler Recep Tayyip Erdoğan. Ortak güvenliğimiz gelecekteki bir önceliktir” dedi.

- AVRUPA BİRLİĞİ

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, geçici sonuçlara göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Michel, yeniden birlikte çalışmak için sabırsızlandığını kaydetti. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, "AB-Türkiye ilişkilerini geliştirmeye devam etmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

- İSRAİL

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 54
  • Ali aksoy 10 ay önce Şikayet Et
    Biz türkler,severiz birini hoşumuza gittigi için,al sana putin,al sana Trump,resimdede sn,cb.RTE yüzü bunu,ispatlamiyor mu?
    Cevapla
  • Ankara 10 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
  • Mezhup 10 ay önce Şikayet Et
    Gercekten saskinim bay bay kemalla halk nasil okadar oy atabiliyor!! bu secim bildigin referendum gibiydi o sebeten reisin secilmesine cok sevindim
    Cevapla
  • Duygusal Zombi 10 ay önce Şikayet Et
    Bunca Dünya liderleri arasında Türkiye dostlarını ayrı tutarsak diğerlerinin çakal ulumaları bizi hiç ilgilendirmiyor. Sadece Trump'ın daha samimi olduğuna inanıyorum.
    Cevapla
  • Akıncı 10 ay önce Şikayet Et
    Tramp ı her ne kadar ABD li olsada adam dik ve sözünde doğruları konuşan biri severim sevmem o ayrı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı